Stefanović: Uskoro žuti karton za neke kadrove iz SNS

Izvor: Kurir, 27.Jan.2013, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Uskoro žuti karton za neke kadrove iz SNS

Potpredsednik SNS-a najavljuje procenu rada ministara i direktora javnih preduzeća iz redova Srpske napredne stranke.

BEOGRAD - Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Nebojša Stefanović najavio je da bi ministri iz redova naprednjaka trebalo vrlo brzo da podnesu izveštaj o svom radu na osnovu koga će stranka napraviti analizu urađenog i takođe rekao da u narednih mesec dana sigurno neće biti smene vlasti u Beogradu.

Ministri iz SNS-a će >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << do kraja meseca, ili koji dan kasnije, podneti izveštaj o svom radu na osnovu koga će stranka napraviti analizu urađenog, a ocena će, objašnjava Stefanović, biti jasan signal za sve koji se nalaze na državnim funkcijama da su smenjivi.

Stefanović je  podsetio da je lider stranke Aleksandar Vučić na početku mandata svih naprednjaka na državnim funkcijama rekao da očekuje rezultate merljive u kraćem roku.

Na pitanje čijim radom šef SNS nije zadovoljan, Stefanović je rekao da Vučić na Glavnom odboru stranke nije govorio o imenima, već je dao "neke naznake".

Dodajući da je to unutarstranačka stvar, potpredsednik naprednjaka je rekao da će "kad i ako bude informacija za javnost", Vučić izaći sa njima.

Korektno je, smatra Stefanović, da se pokazivanjem "žutog kartona" učini da se neki ljudi trgnu i počnu da rade punim kapacitetom. To se, kaže on, ne odnosi samo na ministre, već i na direktore javnih preduzeća, državne sekretare, poslanike, sve koji su dobili neku državnu funkciju.

Na pitanje da li suprotstavljeni stavovi ministara Zorane Mihajlović i Milana Bačevića o ceni ruskog gasa ukazuju da ima "šumova" unutar SNS-a, potpredsednik te stranke je rekao da je stranka monolitnija nego ikada, a da "ponekad te šumove izazivaju medijske kuhinje".

Rekao je, takođe, da kada naprednjaci kažu da neće sedeti u vladi ako u njoj nema volje da se procesuiraju svi koji su počinili krivično delo, to ne znači da izborima prete koalicionim parterima.  "To je samo jasan stav stranke", dodao je Stefanović.

Na pitanje da li se SNS utišao po pitanju kritika beogradske vlasti posle pohvala koje je gradonačelnik Dragan Đilas izrekao na račun Vučića, Stefanović je rekao da nema nikakvog dogovora (o nenapadanju), podsećajući da je SNS jasno izrazio nezadovoljstvo načinom na koji se upravlja Beogradom.

On tvrdi da u narednih mesec dana neće doći do smene vlasti, ali i dodao da trenutno, sa grupom ljudi, radi na predlozima kako treba da izgledaju gradske i opštinske strukture.

"Metaforički rečeno, kada se gradi neki put prvo se uradi planska priprema...", rekao je Stefanović.

On smatra da izjava funkcionera naprednjaka Vladimira Cvijana o predsednici Vrhovnog kasacionog suda Nati Mesarović "nije bila dobro promišljena, ali da iako neodmerana, nije napravila veliku štetu za društvo". U toj reakciji, koju, kaže, ne opravdava, vidi možda trunku lične pogođenosti Cvijana svime što se dešavalo u reformi pravosuđa, zbog čega je napustio DS.

Navodni pritisci Cvijana na sudije će, dodao je, biti provereni kako bi se videlo da li su postojale bilo kakve pretnje.

Na pitanje da li je skupštinska većina pojačana dogovorom sa Srpskim pokretom obnove čiji bi kadrovi zadržali neke funkcije na vlasti, Stefanović je rako da, koliko je njemu poznato, to nije tačno.

Status opozicije se ne manifestuje jedino destruktivnim pristupom kako to misle neke poslaničke grupe, a poslanička grupa SPO-DHSS ima kosntruktivan pristup, iako su vrlo retko imali reči hvale za vladu, dodao je Stefanović koji je i predsednik Skupštine Srbije.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.