Stefanović: Rekonstrukcija temeljna samo ako Vučić zameni Dačića

Izvor: Kurir, 07.Avg.2013, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Rekonstrukcija temeljna samo ako Vučić zameni Dačića

Vučić je saopštio da mu bez novih izbora ne pada na pamet da bude predsednik vlade, i to mi, njegovi saradnici, prihvatamo. Ali, Vučić će sigurno biti premijer, kaže potpredsednik SNS

BEOGRAD - Predsednik Skupštine Srbije i potpredsednik Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović ocenio je da bi rekonstrukcija Vlade >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << bila temeljnija samo u slučaju da je Aleksandar Vučić zamenio Ivicu Dačića na mestu premijera.

"Ali, sam Vučić je saopštio da mu bez novih izbora ne pada na pamet da bude predsednik vlade, i to mi, njegovi saradnici, prihvatamo. Ali, Vučić će sigurno biti premijer", istakao je Stefanović.

Komentarišući spekulacije da će čelnu poziciju u parlamentu zameniti za funkciju ministra odbrane u rekonstruisanoj vladi, on je naglasio da će SNS i Vučić do poslednjeg trenutka vagati koja su kadrovska rešenja najbolja za državu, a ne partiju.

Na pitanje o spekulacijama da su predsednik Srbije Tomislav Nikolić i Dačić napravili savez kako bi srušili Vučića i preuzeli dominantnu ulogu u vladajućoj garnituri, Stefanović je odgovorio da ne gleda to kao na neki savez protiv lidera SNS.

"Nikolić i Vučić su najbliži saradnici. Često su se i poslednjih desetak godina plasirale te neistine, pošto je to malo zanimljivo medijima, a odgovara i našim političkim protivnicima kako bi posvađali njih dvojicu", ocenio je on.

"Vučić, iako danas ima najveći politički rejting, a time i najveću odgovornost i najveći uticaj u našoj zemlji pokazuje da se konsultuje sa svima i da mu nije samo stalo da stekne neki poen, već da obezbedi najširu stabilnost zemlje", rekao je Stefanović.

On je dodao da je uveren da su Nikolićeve namere u konsultacijama s Dačićem bile da se očuva upravo ta stabilnost i da pokušamo da idemo brže napred.

Najavljenu saradnju Vučića i gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa, lidera Demokratske stranke (DS), oko projekta "Beograd na vodi", koju neki vide kao uvod u dogovor SNS i DS posle sledećih izbora, Stefanović je objasnio rečima da se radi "samo o Vučićevom državničkom potezu".

"Taj veliki razvojni projekat Beograda još nije zaokružen, zbog čega je Vučić izrazio spremnost da razgovara sa Đilasom. To nije privatna stvar ni Vučića, ni Đilasa, već interes građana Beograda", naglasio je Stefanović.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.