Sednica šabačkog parlamenta na otvorenom: Rebalans za kupovinu maski? (FOTO)

Izvor: Večernje novosti, 04.Jul.2020, 20:07

Sednica šabačkog parlamenta na otvorenom: Rebalans za kupovinu maski? (FOTO)

Situacija u Šapcu, napeta nakon ubedljive pobede SNS i insistiranja "Zajedno za Srbiju" da se ponove lokalni izbori, dodatno je zaoštrena kada je Zelenović u petak uveo vanrednu situaciju ŠABAC – Hitno sazvana sednica Skupštine grada Šapca počela je nešto posle 17 časova i to na otvorenom, u dvorištu gradske kuće. Već na startu, odbornici SNS prozvali su Nebojšu Zelenovića >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << da je uz pritiske i na nezakonit način sazvao lokalni parlament kojem je mandat istekao još u maju.Marijana Kostadinović, šef Odeljenja za finansije, objasnila je da će novim rebalansom, sredstva koja su ranije bila opredeljena za kupovinu skenera, biti utrošena na nabavku zaštitnih maski i druge opreme, kao i za zarade lekara doma zdravlja koje finansira lokalna samouprava. - Setite se da je sada već bivši gradonačelnik Zelenović organizovao u Šapcu kovid bolnicu koja nije imala ni lekare ni pacijente - rekao je šef odborničke grupe SNS dr Aleksandar Pajić i potom zatražio prebrojavanje odbornika, sumnjajući da Zelenović ima većinu za rad i odlučivanje. Situacija u Šapcu, napeta nakon ubedljive pobede SNS i insistiranja "Zajedno za Srbiju" da se ponove lokalni izbori, dodatno je zaoštrena kada je Zelenović u petak uveo vanrednu situaciju, pravdajući se povećanim brojem zaraženih koronavirusom. Umesto da posluša Upravni sud i raspiše ponovljene izbore na 27 mesta, GIK je oduglovlačio pravdajući se kako, navodno, čeka odgovor na nove prigovore.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Sednica Gradske skupštine Šapca – saglasnost za uvođenje vanredne situacije

Izvor: Danas, 05.Jul.2020, 09:54

U subotu uveče, u dvorištu Gradske kuće,  održana je 41. sednica Gradske skupštine, sazvana o hitnom postupku, a glavna tema bila je davanje saglasnoti za uvođenje vanredne situacije.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.