Šapić: Odoleti provokacijama Prištine i ne ulaziti u sukobe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Sep.2021, 12:42

Šapić: Odoleti provokacijama Prištine i ne ulaziti u sukobe

Srbija treba da učini sve da odoli provokacijama Prištine i da ne ulazi u sukobe, izjavio je danas potpredsednik SNS Aleksandar Šapić i naveo da odgovoran državnik i političar treba da iscrpi sva sredstva kako bi izbegao sukobe, čak i ako ga, kako kaže, optužuju da nema dovoljno hrabrosti.

''Treba odoleti provokacijama i učiniti sve da ne dođe do sukoba, jer ako se desi da vas neko uvuče u sukob i da nemate drugi izlaz, imate moralno i svako drugo pravo da iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tog sukoba tek tako ne izađete'', rekao je Šapić za TV Pink komentarišući optužbe prištinskog premijera Aljbina Kurtija da su za krizu na KiM najodgovorniji Srbija i predsednik Aleksandar Vučić.

Šapić je kazao da je problem Srbije bio što je proteklih decenija, kako ističe, olako ulazila u sukobe, a još lakše iz njih izlazila.

Naglasio je da se poslednjih godina stvara nova savremena politika zemlje čiji je utemeljivač predsednik SNS, a zahvaljujući kojoj je, kako kaže, Srbija danas vojno i ekonomski daleko snažnija nego pre nekoliko godina , ali i diplomatski daleko uticajnija i geopolitički pozicionirana na potpuno drugačiji način.

''Imamo komunikaciju čak i sa državama sa kojima imamo dijametralno suprotne stavove, Vučić ima kontakte i sa državnicima sa kojima ne može da nađe nijednu zajedničku tačku. Imamo politiku koja se bavi nacionalnim osvešćivanjem i identitetom, otvoreno se bavimo srpskim narodom, a ne samo građanima Srbije i to je potpuno novo'', rekao je Šapić uz ocenu da Srbija treba da nastavi sa tom politikom.

''Ako nastavimo da ekonomski jačamo i gradimo kvalitetne odnose sa regionom i svetom,ako budemo imali stabilno finansijsko tržište i stabilnu političku situaciju , onda će i zemlje u regionu, koje Srbiju doživljavaju kao problem, promeniti stav prema nama jer će videti da im se isplati da imaju dobre odnose sa našom zemljom'', naveo je Šapić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.