Šapić: Obilaznica oko Beograda promeniće sliku grada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Mar.2022, 13:58

Šapić: Obilaznica oko Beograda promeniće sliku grada

Kandidat Srpske napredne stranke za gradonačelnika Beograda Aleksandar Šapić, obišao je završne radove na obilaznici oko Beograda u naselju Beli potok i poručio da će se njihovim završetkom smanjiti gužva, buka i zagađenje za one koji žive na tom potezu.

"Završetkom ovog projekta, nećemo samo rešiti pitanje gužvi kod Geneksa, Gazele, Autokomande, Dušanovca, već će i građanima koji žive na tom potezu auto-puta biti značajno smanjena buka, kao i zagađenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koje stvaruju teška teretna i vozila u tranzitu, koja neće više prolaziti kroz centar grada", naveo je Šapić.

Šapić je istakao da je Beograd jedini grad ove veličine u Evropi koji nema rešeno pitanje teškog teretnog i tranzitnog saobraćaja, pa je samim tim ovaj projekat prioritet i mora da bude završen u najkraćem mogućem roku.

"Izuzetno je važno da se ovaj projekat završi, ne samo zbog obilaznice, već i zbog planirane izgradnje oko 200.000 kvadratnih metara industrijsko-komercijalnog i poslovnog prostora u nekoliko zona, koji će dodatno podići privredu, ne samo Beograda, već i cele Srbije", rekao je Šapić, a saopštio SNS.

Naveo je da se završetkom radova na obilaznici rešava decenijski problem u Beogradu i istakao da prestonica treba da dobije obilaznicu koja joj priliči kao evropskoj metropoli.

"Zatvaramo 3/4 kruga oko Beograda i stičemo uslove da izgradnjom mosta na Vinči definitivno zatvorimo beogradski prsten i dobijemo obilaznicu koja priliči jednoj evropskoj metropoli, što Beograd zaista i jeste", rekao je Šapić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.