Šabić podneo krivičnu prijavu protiv NN službenika PIO fonda

Izvor: RTS, 03.Dec.2018, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šabić podneo krivičnu prijavu protiv NN službenika PIO fonda

Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić podneo je krivičnu prijavu protiv NN službenog lica u PIO fondu zbog toga što je, kako tvrdi, neovlašćeno saopštilo Srpskoj naprednoj stranci podatke korisnika starosnih, invalidskih i porodičnih penzija u Srbiji. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Prijava je podneta Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, navodi se u saopštenju poverenika.
Šabić je pokrenuo i postupak nadzora prema Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje, predsedniku Srbije i Srpskoj naprednoj stranci, zbog pisma zahvalnosti predsednika Srbije penzionerima.
U saopštenju se navodi da poverenik nije dobio odgovor na zahtev da li su učinili dostupnim podatke o korisnicima penzija.
Generalni sekretarijat predsednika Republike odgovorio je Povereniku da uopšte nije obrađivao, odnosno pribavljao predmetne podatke.
Iz SNS-a su odgovorili povereniku da su podatke o imenima, prezimenima i adresama korisnika penzija dobili iz baze članstva SNS, kao i kroz akcije VDV i štandove koje su sprovodili poslednjih deset godina.
Poverenik je zatražio izjašnjenje i od Javnog preduzeća "Pošte Srbije", koji su odgovorili da je SNS obavestila Poštu o planiranoj otpremi oko milion i sedamsto hiljada pošiljaka adresovane direktne pošte.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.