Sa kim će Vučić razgovarati i o čemu, s kim neće ni o čemu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Mar.2019, 01:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sa kim će Vučić razgovarati i o čemu, s kim neće ni o čemu

Predsednik SNS Aleksandar Vučić rekao je da je od Predsedništva SNS dobio jednoglasnu podršku da nema nikakvih razgovora sa, kako je rekao, fašistom Boškom Obradovićem i njegovim tajkunskim pomagačima Draganom Đilasom i Vukom Jeremićem, ali da je dobio podršku da razgovora sa koalicionim partnerima o datumu vanrednih parlamentarnih izbora.

Vučić je rekao da nema razgovora sa Obradovićem, Đilasom i Jeremićem ne zato što se ''plaši'' da sa njima razgovora, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << već zato što, kako je naglasio, nema razgovora sa onima koji najavljuju da će nekog da blokiraju ili zaustave.

''To je kod nas postalo normalno, oni su nas doveli do toga svojim nasilničkim ponašanjem. Kada nokautirate novinarke, a deo političke javnosti ćuti na to, onda se postavlja pitanje šta je sledeće'', rekao je Vučić novinarima u sedištu SNS nakon sednice Predsedništva te stranke.

Dodao je da su Đilas, Obradović i Jeremić došli na ideju da blokiraju zamenika gradonačelnika Gorana Vesića i naglasio da takve stvari nisu radili ni ''SA odredi u Hitlerovo vreme'', kao i da je to najgori fašistički teror.

''Znate li da je to uradio bilo ko negde u svetu? Ko si ti da upadaš u neke institucije i govoriš sta će neko da radi'', pitao je Vučić ocenivši da građani Srbije ne žele takve fašističke metode.

''Mi smo mirom, na napristojiniji i najprisebniji način odgovarali na sve te provokacije, a njima se žuri, znaju da ih narod neće i da nikad neće osvojiti vlast. Žuri im se zbog trojice tajkuna čiji su interesi ugroženi, žuri im se i zbog presuda i optužnica, a i zato što vide da u kasi ima mnogo novca i žuri im se da je opljačkaju, pa više ne biraju sredstva'', ocenio je Vučić.

Kako je rekao, pred SNS je period predstavljanja rezultata i svega što je napravljeno, ali i kritika onoga što nije dobro urađeno, kao i planova za budućnost.

''Pa neka narod i građani izaberu šta žele'', kazao je Vučić i podsetio na autorski tekstu jednom dnevnom listu u kojem je napisao da pojedinci treba da se uskoro spreme za istinu koja će biti politički veoma bolna.

''Ali, ne u fizičkom, već u političkom smislu. Mi nismo siledžije kao oni, ne tučemo novinare, ne upadamo po institucijama'', naglasio je Vučić i dodao da će građani moći da vide kako izgledaju kako demokratski skupovi, kao i kako izgleda kada se broje glasački listići.

''Mi smo spremni, ne samo da imate više ljudi na svakom biračkom mestu, već da im ponudimo, pošto imaju jedinstveni birački spisak, da uvažimo sve primedbe. Neka ubace i izbace koga hoće, sve može, da ne bi pričali gluposti kako je glasao neko ko ima 150 godina, a da njihovi kontrolori ne vide da neko ima toliko godina. Ali, to su priče za malu decu'', rekao je Vučić.

Vučić je rekao i da je od Predsedništva SNS ovlašćen da započne razgovore sa koalicionim partnerima o datumu za održavanje eventualnih vanrednih izbora, kao i oko toga ''na koji način da pripreme i realizuju planove za budućnost Srbije.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

S kim će Vučić razgovarati, a s kim neće

Izvor: B92, 26.Mar.2019

Lider SNS Aleksandar Vučić izjavio je da je od Predsedništva stranke dobio jednoglasnu podršku da nema nikakvih razgovora sa Obradovićem, Đilasom i Jeremićem,..Vučić je dodao da je dobio podršku da razgovora s koalicionim partnerima o datumu vanrednih parlamentarnih izbora...Vučić je rekao...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.