SNS se protivi legalizaciji istopolnih brakova

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Nov.2015, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"SNS se protivi legalizaciji istopolnih brakova"

Srpska napredna stranka protivi se legalizaciji istopolnih brakova i zalaže za brak kao zajednicu muškarca i žene, izjavila je danas narodna poslanica u Skupštini Srbije i član Glavnog odbora te stranke Aleksandra Ðurović.

"Apsolutno većinsko mišljenje građana je da još uvek nije vreme da takav korak bude sproveden u Srbiji, a >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << SNS u potpunosti poštuje volju i mišljenje građana Srbije", rekla je Ðurović novinarima u knez Mihailovoj ulici gde je prethodno razgovarala sa građanima.

Osvrnuvši se na praksu evropskih zemalja i zemalja članica EU, ona je rekla da su se neke od tih zemalja odlučile da sprovedu referendum kako bi se videlo šta građani misle o tom, kako je ocenila, senzitivnom pitanju.

"Irska je sprovela takav referendum, u Sloveniji će tek da bude sproveden", rekla je Ðurović.

Ističući da je Srbija u potpunosti posvećena evropskim vrednostima i poštovanju ljudskih i maninskih prava, ona je podsetila da su za vreme rada aktuelne vlade u Srbiji održane dve parade ponoša.

"Time smo želeli da pokažemo da smo kao društvo spremni da poštujemo različitosti i u tome ćemo svakako ostati i dalje posvećeni", naglasila je Ðurović.

Sa druge strane, po njenom mišljenju, tradicionalna porodica je nešto što treba poštovati imajući u vidu da je bela kuga ozbiljan problem sa kojim se Srbija suočava.

"Pitanje nataliteta Srbije treba da bude pitanje kojem ćemo da se posvetimo na ozbiljniji način i ekonomske reforme koje sprovodi vlada, koje za cilj imaju poboljšanje ekonomskog standarda građana, su jedan od najvećih doprinosa upravo tome", rekla je Ðurović.

Na pitanje novinara da li postoji mogućnost da se u Srbiji organizuje referendum na kojem će se građani opredeliti da li su za istopolne brakove ili ne, ona je rekla da je "to nešto o čemu još nismo razgovarali".

"Ukoliko dođe do toga da mi treba da se opredelimo po tom pitanju nije isključeno da bude organizovan referendum, ali kao što sami znate ne postoji istovetan stav ni zemalja EU na tu temu...praksa je raličita, ne postoji jedinstven stav i mi ćemo kao zemlja kandidat u nekoj budućnosti doći u poziciju da treba da imamo naš stav o tome", zaključila je Ðurović.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đurović: SNS se protivi legalizaciji istopolnih brakova

Izvor: Blic, 07.Nov.2015

Srpska napredna stranka protivi se legalizaciji istopolnih brakova i zalaže za brak kao zajednicu muškarca i žene, izjavila je danas narodna poslanica u Skupštini Srbije i član Glavnog odbora te stranke Aleksandra Đurović..."Apsolutno većinsko mišljenje građana je da još uvek nije vreme da...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.