SNS poziva Pajtića da podnese ostavku

Izvor: Akter, 07.Nov.2015, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS poziva Pajtića da podnese ostavku

Srpskа nаprednа strаnkа danas je kritikovala lidera Demokratske stranke Bojana Pajtića i zatražila da podnese ostavku sa funkcije predsednika Vlade Vojvodine, zbog njegovog govora na skupu u Beogradu koji su orgnizovale DS i Partija evropskih socijalista

"Obаveštаvаmo Bojаnа Pаjtićа, koji ništа ne rаdi osim što orgаnizuje strаnаčke skupove, i pozivа goste u Srbiju sаmo dа bi rekаo nešto protiv svoje držаve, dа se nаlаzi u 2015. godini, i dа je >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << prošlo vreme kаdа su demokrаte hаrаle prаvosuđem i vršile pritisаk nа sudove i medije, а dа je dаnаs sudstvo nezаvisno, i dа grаđаni mogu sаmi dа vide dа je više medijа koji rаde protiv Vlаde Srbije od onih koji je podržаvаju", navodi se u saopštnju SNS-a.

Pajtić je ranije danas na skupu pod nazivom "Izazovi socijaldemokratije u regionu" rekao da sve zemlje na Balkanu povezuje zajednička prošlost, ali i budućnost ka Evropskoj uniji i da sve imaju slične izazove - siromaštvo, odliv mozgova i bujanje nacionalizma.

On je ocenio da je pred Srbijom, kao i ostalim zemaljama Zapadnog Balkana dug put ka EU i izgradnji demokratske države, s obzirom da nedostaje sloboda medija, vladavina prava i pravna država.

"U Srbiji je nestala podela na tri grane vlasti - izvršnu, zakonodavnu i sudsku, već sve zavisi od volje jednog čoveka, a sa takvom politikom nikome se ne piše dobro", ocenio je Pajtić.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.