SNS podnosi krivične prijave zbog prodaje Telekoma

Izvor: S media, 26.Apr.2011, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS podnosi krivične prijave zbog prodaje Telekoma

Srpska napredna stranka (SNS) sutra će Višem tužilaštvu u Beogradu podneti krivične prijave protiv najviših državnih zvaničnika odgovornih za, kako je navedeno, "pokušaj nezakonite prodaje Telekoma Srbije". U toj stranci nisu želeli da kažu protiv kojih državnih zvaničnika će biti podnete krivične prijave.

Srpska napredna stranka (SNS) danas je najavila da će sutra >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Višem tužilaštvu u Beogradu podneti krivične prijave protiv najviših državnih zvaničnika odgovornih za, kako je navedeno, "pokušaj nezakonite prodaje Telekoma Srbije".

U SNS nisu želeli da kažu protiv kojih državnih zvaničnika će biti podnete krivične prijave.

Prodaja Telekoma: Zašto vučemo kupca za rukav?

Telekom Austrija: Nema tajnog dogovora sa Vladom Srbije!

''Telekom'' treba da ostane u državnom vlasništvu

Ranije je zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić najavljivao da će ta stranka podneti krivične prijave protiv "svih odgovornih koji učestvuju u protivzakonitoj, kriminalnoj prodaju Telekoma Srbija", medju kojima su članovi radne grupe koja sprovodi tendersku prodaju tog preduzeća, kao i članovi Vlade Srbije.

Vučić je rekao da nije isključeno ni da će prijava biti podneta protiv premijera Mirka Cvetkovića.

Vlada Srbije je u oktobru prošle godine objavila tender za prodaju 51 odsto kapitala Telekoma Srbije i utvrdila minimalnu cenu od 1,4 milijarde evra.

Ponudu je dostavio samo Telekom Austrija koji je ponudio cenu od 950 miliona evra i investicije od 450 miliona evra. Vlada je 12. aprila po drugi put produžila rok austrijskom Telekomu da poboljša ponudu, a rok za odgovor ističe 3. maja.

(Beta)
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.