SNS optužila Oliveru Kovačević za mešanje u istragu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2015, 20:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS optužila Oliveru Kovačević za mešanje u istragu

Olivera Kovačević, urednik na RTS, izjavila je ranije danas za list "Kurir" da bi bilo "razumno da na informativni razgovor u policiju budu pozvani i urednici TV Pink i Informera, a ne samo menadžment Kurira". Zbog  toga je srpska napredna stranka optužila da za "brutalno političko mešanje u istragu".

"Razumno bi bilo da su na informativni razgovor pozvani urednici i novinari Pinka kao i urednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Informera, a ne samo jedna strana. Verujem da se posao neće obaviti selektivno do kraja. Mada ne verujem da će i ova afera dobiti bilo kakav sudski epilog", rekla je Kovačević za "Kurir".

"Srpska napredna stranka smatra da je brutalno političko mešanje Olivere Kovačević, jednog od najmoćnijih urednika na RTS-u, u istražne radnje koje po nalogu Tužilaštva, a u skladu sa zakonima Srbije, preduzima policija, u najmanju ruku skandalozno, i pokazuje da je SNS bila apsolutno u pravu kada je izražavala sumnju u objektivnost i nepristrasnost pojedinih čelnika javnog servisa", kaže se u saopštenju SNS.

 "Srpska napredna stranka neće, i ne želi, da se meša u rad nadležnih državnih organa i institucija, ali ima pravo da zna kako se, i na koji način, troši novac građana Srbije", kaže se u saopštenju.

SNS u saopštenju, Radio-televiziji Srbije postavlja pitanje:

"Kolika je mesečna zarada, ne plata, već zarada, Olivere Kovačević, i koliko se novca uzima od poreskih obveznika Srbije da bi ona zastupala interese političke stranke koja je i hapsila, i osuđivala, vlasnika dnevnog lista Kurir, a danas bi da drži moralistička predavanja onima koji ništa od toga nisu uradili, i koji samo žele da zakoni važe jednako za sve"?

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SNS: Političko mešanje Olivere Kovačević u istragu

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Dec.2015

Srpska napredna stranka smatra da je brutalno političko mešanje Olivere Kovačević, jednog od najmoćnijih urednika na RTS-u, u istražne radnje koje po nalogu Tužilaštva, a u skladu sa zakonima Srbije, preduzima policija, u najmanju ruku skandalozno, i pokazuje da je SNS bila apsolutno u pravu...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Novinari, šta vas briga koga tužilaštvo saslušava?

Izvor: Beta, 04.Dec.2015, 10:46

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin danas je istakao da novinari i urednici, medju kojima je i urednica RTS-a Olivera Kovačević, treba da prestanu da se mešaju u rad nadležnih državnih organa i da ne treba da komentarišu koga tužilaštvo saslušava."Šta...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.