Velike estradne zvezde na Vučićevom mitingu u Beogradu: Lukas, Čorba, Oliver Mandić

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Apr.2019, 00:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velike estradne zvezde na Vučićevom mitingu u Beogradu: Lukas, Čorba, Oliver Mandić

Skup ispred Doma Narodne skupštine u okviru kampanje "Budućnost Srbije", završen je večeras oko 20.30 nastupom pop pevača Olivera Mandića.

Mandić je izveo pesmu koju je sam komponovao, posebno za ovu priliku, "Majko, Srbijo".

Večerašnji nastup Olivera Mandića za mnoge je bio "nemoguć", a on je, izlaskom na scenu, otklonio sve sumnje u to.

Mandić u Beogradu nije nastupio na solističkom koncertu od 1985. godine, kada je u Sava centru priredio za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << to vreme ultra moderni muzički šou sa upotrebom lasera na sceni.

Tada je, uz asistenciju klavijaturiste Laze Ristovskog,predstavio svoj legendarni album "Dođe mi da vrisnem tvoje ime".

Od tada se pojavio još samo na Beosongu, gde je uživo izveo numeru "Ono što ti nisam rekao", koju je posvetio svojoj majci.

Oliver Mandić važi za jednog od naznačajnijih pop autora nekadašnje Jugoslavije.

Njegov televizijski šou program pod naslovom "Beograd noću" u režiji Stanka Crnobrnje, emitovan u noći dočeka nove 1981. godine, i dalje važi za jedno od remek dela u produkciji tadašnje Televizije Beograd.

Nakon Mandića, puštena je pesma "Ovo je Srbija", čime je označen kraj večerašnjeg mitinga.

Pre političkog dela skupa, nastupili su i Aca Lukas i Riblja čorba.

Lukas: Drago mi je što sam predgrupa najvećem čoveku u Srbiji

Pozitivna atmosfera i dobre muzičke vibracije sa bine ispred Narodne skupštine obeležile su danas nešto posle 16.00 časova, početak koncerta, kao muzičke "prethodnice" današnjem političkom skupu predsednika Srbije Aleksandra Vučića "Budućnost Srbije".

Skup građana iz cele Srbije predsednik je najavio kao skup dobrih namera i jedinstva po pitanjima od značaja za državu i srpsko društvo, koje će kasnije popodne Vučić podeliti sa građanima.

Koncert je "otvorio" Aca Lukas, regionalna mega zvezda, ali porukom da je on danas Aleksandar Vuksanović, koji ima pravo da pruži podršku Vučiću i da je prvi put na nekoj bini a da nije "glavni":

"Drago mi je što sam predgrupa najvećem čoveku u Srbiji", rekao je Lukas.

"Sada da pevamo. Svako treba da radi ono što najbolje zna", zaključio je i nastup počeo pesmom "Voliš li me".

Nakon Ace Lukasa nastupili su velikani srpske rok scene, "Riblja čorba".

Bora Đorđević: Drago nam je da danas sviramo ovde za budućnost Srbije

Bora Đorđević sa Ribljom čorbom nastupio je u 17.15 časova na koncertu pred skup Budućnost Srbije u Beogradu, a prva pesma koju su izveli bila je "Radiću šta god hoću".

Frontmen benda Bora pozdravio je okupljene ispred Skupštine, kojima se i dalje pridružuju kolone građana iz svih pravaca.

Bora Đorđević je izrazio zadovoljstvo što baš danas nastupa.

"Drago nam je da danas sviramo ovde za budućnost Srbije", rekao je Đorđević koji je nastup nastavio pesmom "Jedino moje".

Sergej Trifunović:Ako Oliver zapeva ja ću u SNS, Mandić:Gubite brzo

Lider PSG Sergej Trifunović doveo je u sumnju nastup Olivera Mandića na današnjem skupu u Beogradu, a Mandić mu uzvraća da će svi koji se klade na to vrlo brzo izgubiti.

"Napadnuti smo sa svih strana... verujem da u ovom trenutku svi moramo da budemo na liniji odbrane zemlje", poručuje Mandić i Trifunoviću i svima koji ne razumeju njegove motive i trenutak u kojem se nalazimo.

Trifunović je na svom Tviter nalogu napisao: "Ako Oliver Mandić zapeva i zasvira uživo, potpisujem za SNS".

"U trenutku kad je naša zemlja napadnuta sa svih strana, najmanje što mogu da uradim je da izađem pred ljude koji su se danas okupili u Beogradu", rekao je danas za Tanjug Oliver Mandić, koji već dugi niz godina ne nastupa i ne daje izjave za medije.

On ističe da se među prvima učlanio u Srpsku naprednu stranku.

"Verujem da u ovom trenutku svi moramo da budemo na liniji odbrane zemlje i ispunimo našu patriotsku dužnost", kaže Mandić za Tanjug.

Kako je rekao, Srbija "samo još iz kosmosa nije napadnuta i sada moramo biti ujedinjeni u njenoj odbrani".

"Postoji kladionica u kojoj ima više uloga da se ja večeras neću pojaviti pred ljudima u Beogradu i moram da kažem da će svi koji su se kladili u to vrlo brzo da izgube", zaključio je Oliver Mandić.

A posle nastupa - ni reč

Predsednik PSG Sergej Trifunović najavio je večeras, posle skupa Budućnost Srbije, na tviteru da opozicija sutra nastavlja sa protestima, pozvao je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ponovo organizuje svoj skup, pa da se svi spoje za Prvi maj.

Olivera Mandića nije ni pomenuo, iako je pre skupa obećao: "Ako Oliver Mandić zapeva i zasvira uživo, potpisujem za SNS".

Trifunović je prokomentarisao samo nastup Bore Čorbe i rekao da je nekada "Lutku sa naslovne strane" pevala publika od početka do kraja, ali da izgleda da okupljeni ispred Skupštine Srbije ne znaju reči.

"Izazov - mi sutra nastavljamo. A ti, Aleksandre Vučiću, dovuci ovu istu ekipu sledećeg petka. Pa da se ćeramo. Taman se svi spojimo za prvomajski uranak", poručio je, u svom stilu, Trifunović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Očekujemo više od 100.000 ljudi"

Izvor: B92, 19.Apr.2019

Beograd -- Potpredsednica SNS Marija Obradović izjavila da se na mitingu u okviru kampanje "Za budućnost Srbije" u Beogradu očekuje više od 100.000 građana..."Očekujemo ogroman broj ljudi..Najvažnije je da oni izuzetno rado dolaze, mnogi od njih dolaze porodično, sa decom i starijim roditeljima,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.