SNS na 52,4 odsto podrške, samo tri stranke preko cenzusa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Sep.2019, 08:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS na 52,4 odsto podrške, samo tri stranke preko cenzusa

Prema poslednjem istraživanju javnog mnjenja agencije Faktor plus, kada bi se izbori održali u narednu nedelju, Srpska napredna stranka (SNS) osvojila bi apsolutnu većinu, a cenzus bi prešle samo još tri stranke - Savez za Srbiju (SzS), Socijalistička partija Srbije (SPS) i Pokret slobodnih građana (PSG).

Kako prenosi Blic, naprednjaci bi osvojili 52,4 odsto glasova, SzS, u sadašnjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sastavu i ako bi izašao na izbore, 11,5 odsto, SPS 10, a PSG 5,5 odsto.

Direktor agencije Faktor plus Vladimir Pejić kaže za list da je SNS i dalje dominantan i da će, bez obzira na to da li će ili neće biti bojkota, biti ubedljiv.

Prema njegovim rečima, SzS stagnira, s obzirom da ga ljude sve manje prepoznaju kao savez, a sve više kao posebne organizacije, dok su socijalisti stabilni godinama oko 10 odsto podrške birača, što je za njih važno, jer je "njihov najveći uspeh da sačuvaju identitet i da se utope u vladajuću stranku".

Pejić dodaje da PSG predstavlja najveću nedoumicu.

"Sergej Trifunović je trn u oku i vlasti i opoziciji, što mu daje posebnu težinu. PSG je trenutno stabilno iznad cenzusa, a možda bi mogao i da raste. Postoji mogućnost da bude tretiran kao najžešći opozicionar, ali, s druge strane, zbog priče da treba da se izađe na izbore, mogli bi da ga optuže da je spreman na neki kompromis s vlašću", kaže Pejić.

On dodaje da su male šanse da cenzus pređe PUPS, kao i radikali ako nastupe sami, ali i SPAS i Demokratska stranka Srbije (DSS) ako se ne dogovore o koaliciji o kojoj su pregovarali, ali nisu izgleda uspeli da postignu dogovor.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Istraživanje: SNS nepobediv, PSG "misterija"

Izvor: B92, 12.Sep.2019

Beograd -- Prema poslednjem istraživanju javnog mnjenja agencije Faktor plus, kada bi se izbori održali u narednu nedelju, SNS osvojila bi apsolutunu većinu...Cenzus bi prešle samo još tri stranke - Savez za Srbiju, Socijalistička partija Srbije i Pokret slobodnih građana...Kako prenosi Blic,...

Nastavak na B92...

ISTRAŽIVANJE "FAKTOR PLUSA" O REJTINGU Naprednjaci 52 odsto, SZS na 11, a cenzus bi prešle još DVE STRANKE

Izvor: Blic, 12.Sep.2019

Kada bi se izbori održali u narednu nedelju, Srpska napredna stranka imala bi natpolovičnu većinu, dok bi još tri liste prešle cenzus, pokazuje poslednje istraživanje agencije Faktor plus.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.