SNS će sutra od Vučića tražiti mandat za vladu

Izvor: B92, 20.Jul.2020, 09:38

SNS će sutra od Vučića tražiti mandat za vladu

Beograd -- Član Predsedništva SNS Miloš Vučević izjavio da će sutra na konsultacije o formiranju nove vlade sa predsednikom Srbije SNS tražiti mandat za sastav vlade.

"Legano i legitimno je da mandat za sastav vlade bude poveren SNS, onda ćemo još videti da razgovaramo sa potencijalnim koalicionim partnerima oko formiranja vlade, verujem da će za mesec do mesec i po dana vlada biti formirana", rekao je Vučević za TV Pink.

Ističe da iako nova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vlada nije formirana, trenutna vlada ne stoji, već dobro radi svoj posao, naročito u borbi protiv virusa korona.

"Svakako će vlada biti formirana u ustavnom i zakonskim rokovima, nigde ne kasnimo, bitno je da formiramo vladu koja će imati kapacitet, energiju i političku snagu da zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u naredne četiri godine radi na ekonomskom jačanju Srbije i da nastavimo borbu protiv korone", naveo je Vučević.

Na pitanje da li su istinite spekulacije da je on jedan od glavnih kandidata za budućeg premijera, Vučević je odgovorio:

"Neka to ostane na nivou spekulacija".

Dodao je da će svakako biti velikih promena u vladi, parlamentu, ali i na nivou predsednika opština i gradonačelnika.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.