SNS UBEDLJIV SA 52,9 ODSTO! Najnovija istraživanja koliko je Vučićeva stranka dominantna na političkoj sceni!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Dec.2019, 06:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS UBEDLJIV SA 52,9 ODSTO! Najnovija istraživanja koliko je Vučićeva stranka dominantna na političkoj sceni!

Naprednjaci su i po decembarskim istraživanjima javnog mnjenja najpopularnija politička stranka i uživaju natpolovičnu većinu, a cenzus bi, da se izbori održe u nedelju, prešle još tri liste

Poslednje istraživanje agencije Faktor plus to pokazuje, a Srpska napredna stranka bi prema toj anketi osvojila 52,9 odsto glasova, Savez za Srbiju 10,1 odsto, a eventualna koalicija Pokreta >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << slobodnih građana i Stranke moderne Srbije 6,5 procenata.

Osim pomenutih, najbliža cenzusu je SPAS Aleksandra Šapića čiji je rejting oko 4,1 odsto. Partija ujedinjenih penzionera nalazi se na 3,6 odsto i malo je verovatno da će na izbore izaći samostalno, dok Srpska radikalna stranka uživa podršku od 3,2 odsto. Pokret "Metla 2020" ima 2,4 odsto podrške, a sve ostale uključujući nacionalne manjine zaokružilo bi 7,4 procenta.

Direktor agencije Faktor plus Vladimir Pejić kaže da nema većih odstupanja u odnosu na rejtinge od poslednjih nekoliko meseci.

- Mnogo toga se izdešavalo, imamo afere, spoljnopolitičke aktivnosti na najvišem nivou, otvaranje velikih projekata, dešavanja u DS...Moglo se očekivati da bude promena, ali nije. Prvi razlog je taj da birači čvrsto stoje pri svom izboru, a drugi je da je još rano da se sve pomenuto odrazi na procente, pa je moguće da će promena biti za mesec ili dva - navodi Pejić.

Kada je reč o izlaznosti, 45 procenata građana sigurno bi izašlo na glasanje, 35 ne bi, dok 20 ne zna ili nema stav.

BONUS VIDEO: "IMAMO CRNI POJAS U RUŠENJU RUSA" Iako spor i sa skromnim naoružanjem, ovaj avion zovu UBICOM SUHOJA. Evo i zbog čega (VIDEO)
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DA SU DANAS IZBORI: SNS 52,9 odsto podrške, još 3 liste iznad cenzusa! 45 odsto izašlo bi na birališta

Izvor: Kurir, 09.Dec.2019

Da se danas održe parlamentarni izbori, u Skupštinu bi, uz i dalje ubedljivi SNS, ušli još SPS, SzS i PSG, a od ostalih stranaka najbliža cenzusu bi bio SPAS Aleksandra Šapića, rezultat je najnovijeg istraživanja agencije Faktor plus.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.