SNS: Smanjiti troškove pokrajinske administracije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Feb.2012, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Smanjiti troškove pokrajinske administracije

NOVI SAD -

Član predsedništva Srpske napredne stranke Igor Mirović izjavio je danas da se SNS zalaže za smanjenje troškova pokrajinske administracije, ocenivši da je ona "postala neka vrsta parapolitičke organizacije pod okriljem Demokratske stranke".

U saopštenju SNS-a je navedeno da je Mirović na konferenciji za novinare rekao da je od 2000. godine, formiranjem bezbroj novih agencija i uprava >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i usvajanjem nadležnosti koje nisu u potpunosti vezane za ekonomski razvoj Vojvodine, naglo došlo do rasta troškova pokrajinske administracije.

Mirović je napomenuo da se SNS u oblasti ekonomske politike zalaže za smanjenje troškova administracije i za promenu namene svih ključnih fondova u Vojvodini, pre svega Fonda za kapitalna ulaganja. Taj fond, smatra on, mora da bude fond za ona ulaganja koja treba da odraze profit a ne "jednokratna troškovna igračka u rukama DS-a kao što je to bilo od njegovog osnivanja do danas".

Mirović, koji je i predsednik Okružnog odbora SNS za južnu Bačku, podsetio je da se "naprednjaci' zalažu da se u vojvođanskoj skupštini smanji broj poslanika sa 120 na 60.

SNS smatra da umesto sedam funkcionera u rukovodstvu Skupštine Vojvodine treba da postoje samo dva, da broj Sekretarijata i broj pokrajinskih sekretara, njihovih pomoćnika i zamenika treba smanji za 30-50 posto, rekao je on.

Mirović je rekao i da će ta stranka, u narednom sazivu Skupštine, insistirati na utvrđivanju opšteg ekonomskog bilansa Vojvodine, navodi se u saopštenju.

Da bi došli do pravih saznanja o stanju u svim privrednim oblastima, moraćemo da napravimo jedan popis neuspešnih privatizacija i da izvršimo apsolutnu reviziju svih privatizacija od 2000. godine do danas, rekao je on.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.