SNS: Skupština Beograda da osudi govor mržnje Veselinovića

Izvor: N1 televizija, 25.Sep.2018, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Skupština Beograda da osudi govor mržnje Veselinovića

Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Mirković zatražio je da Skupština grada Beograda usvoji zaključak kojim se osuđuje govor mržnje predsednika Sindikata "Sloga" i odbornika Željka Veselinovića na račun premijerke Ane Brnabić.

Lider naprednjaka Aleksandar Vučić kritikovao je juče na sednici Glavnog odbora (SNS) stranačke kolege jer nisu dovoljno >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << stali u zaštitu i odbranu Branbić.

Mirković je, tražeći dopunu dnevnog reda sednice gradskog parlamenta Beograda, rekao da je Veselinović vređao odbornike SNS, pre svega odbornice nazivajući ih ćurkama, glupačama i polusvetom, a prostakluk je podigao na viši nivo kada je pozvao na silovanje Ane Brnabić.

On je pozvao sve odborničke grupe da glasaju i usvoje zaključak o osudi kako bi se ogradili od nastupanja Veselinovića koje narušava dostojanstvo skupštine.

"Sramota me što sam u istom košu sa Veselinovićem, jer sam i ja odbornik", kazao je Mirković.

Kako je dodao, poziv na silovanje je nešto oko čega svi moraju da se slože a to je da to ne sme da se izgovori ni na ulici, a kamoli da ga izgovara neko ko je odbornik.

"Od Veselinovića je sramota i predstavnike Saveza za Srbiju", rekao je Mirković.

On je rekao i da se Veselinović nije pojavio na sednici i da o razlogu nije obavestio predsednika Skupštine.

Pre početka sednice Dragan Đilas rekao je da Veselinović nije došao jer mu dete ima upalu pluća, ali da će doći čim bude mogao.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Oštri tonovi tokom utvrđivanja dnevnog reda Skupštine grada Beograda

Izvor: RTS, 25.Sep.2018

Sednica Skupštine grada Bograd počela je u oštrom tonu već prilikom utvrđivanja dnevnog reda, tokom kojeg su se čule osude na račun odbornika Saveza za Srbiju Željka Veselinovića zbog njegove izjave na račun premijerke Ane Brnabić, ali i kritike opozicije zbog prodaje PKB-a. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.