SNS: Osuda napada na novinarku Prokupačkih vesti

Izvor: Mondo, 03.Mar.2019, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Osuda napada na novinarku "Prokupačkih vesti"

Srpska napredna stranka (SNS) saopštila je danas da najoštrije osuđuje sinoćnji napad na novinarku portala "Prokupačke vesti" Sonju Pešić na protestu opozicije "Jedan od pet miliona" u Prokuplju.

Foto: MONDO/Mario Milojević

"Još jedan u nizu napada od strane pristalica Đilasovog, Obradovićevog, Jeremićevog i Trifunovićevog saveza na ljude koji su im krivi samo zato što rade svoj posao, što misle drugačije, pokazuje da su fašizam, nasilje, pretnje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << prostakluk i mizoginija osnovne odlike i srž političkog delovanja" Saveza za Srbiju (SZS), saopštio je SNS.

Srpska napredna stranka pozvala je na hitno reagovanje svih nadležnih organa.

Beogradski mediji preneli su sinoć izjavu novinarke koja tvrdi da je napadnuta.

"Mnogi su bili neljubazni, ali jedan učesnik protesta posebno. Prvo mi je rekao da je zabranjeno slikanje, da napustim skup, a kada sam mu pokazala novinarsku legitmaciju dozvolio mi je da ostanem, ali je zato bio mnogo grub i neprestano pratio. Unosio mi se u lice, slao poljupce, dobacivao, pokušao je da me poljubi, onda je počeo da vređa, psuje, preti", preneo je "Informer" i naveo da je slučaj prijavljen policiji.

MUP Srbije se još nije oglasio o ovom slučaju.

Zorana Mihajlović brani novinarku Studija B

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.