SNS: Novosađani nisu građani drugog reda

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jun.2021, 23:55

SNS: Novosađani nisu građani drugog reda

"Centralno grejanje u Novom Sadu odavno se plaća tokom cele godine, izuzev u zgradama koje imaju ugrađene kalorimetre ili grejanje na gas, pa tu uslugu građani plaćaju po utrošku. Kada bi se centralno grejanje plaćalo samo tokom grejne sezone, taj trošak ne bi mogao da podnese jedan broj sugrađana. To je razlog što se grejanje plaća tokom cele godine, kako za vreme bivše, tako i za vreme sadašnje vlasti”, navodi se u saopštenju Gradskog odbora SNS u Novom Sadu na prozivke >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Stranke slobode i pravde da je cena grejanja u Novom Sadu godinama među najvišim u Srbiji, kao i da je je Novosađani plaćaju tokom cele godine, čak i u najtoplijim mesecima.

Na zamerku SSP da “Novosađani neće moći da sufinansiraju zamenu dotrajalih prozora i vrata ili zamene gorionike/peći, jer su gradski oci propustili priliku da apliciraju za pilot program povećanja energetske efikasnosti ”Iz Gradskog odbora SNS poručuju “U Novom Sadu je u toku izrada Programa energetske efikasnosti za period 2022.-2024.g. i Plana energetske efikasnosti za 2022.g. Posle izrade pomenutih dokumenata  Novi Sad će konkurisati za sredstva Ministarstva rudarstva i energetike, za koje će moći kontinuirano da se aplicira narednih godina. Dakle, rešavanje problema zamene dotrajale stolarije i gorionika, koji tišti desetine hiljada Novosađana biće rešen.

“Sreća što vi ne vladate Novi Sadom, pa Novosađani više nisu građani drugog reda. Oni su to dugo bili, a sada, konačno imaju i gde da se zaposle, da se leče i gde da prošetaju, mnogi su dobili osnovne uslove za život. Novi Sad je postao Evropska prestonica omladine i kulture. Dok je Srpske napredne stranke, Novosađani, ali i svi građani Srbije, neće biti građani drugog reda”, kaže se u saopštenju Gradskog odbora SNS u Novom Sadu.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.