SNS Niš: Savez za Srbiju vređa ustanovu kulture

Izvor: JužneVesti.com, 17.Okt.2018, 10:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS Niš: Savez za Srbiju vređa ustanovu kulture

Kako navode niški naprednjaci, predstavnici novog opozicionog bloka Savez za Srbiju podmeću neistine tvrdnjama da su zakazali tribinu u sali Niškog simfonijskog orkestra, koja im je navodno zabranjena, i time vređaju ovu gradsku ustanovu kulture i njenog direktora.

Iz niškog SNS izražavaju, kažu, gnušanje prema politici laži, vređanja i medijskog pritiska koju predstavnici novog političkog >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << bloka primenjuju prema jednoj gradskoj ustanovi kulture.

Gradski odbor Srpske napredne stranke Niš poziva pristojan, moderan i građanski Niš da u ovom izmišljenom sukobu, koji je očigledno najpotrebniji nesposobnim predstavnicima opozicije, stane na stranu ustanove kulture koja je u jeku priprema za prestižni muzički festival postala predmet podmetanja i napada onih koji su sebe poodavno proglasili kulturnom elitom našeg naroda - navodi se u saopštenju niških naprednjanka.

Podsetimo, nakon najave iz Saveza za Srbiju da će u petak 19. oktobra u sali Simfonijskog govoriti Dragan Đilas, predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić i lider Demokrata Zoran Lutovac, oglasio se direktor Niškog simfonijskog orkestra navodeći da oni nisu obavešteni da će biti domaćini i da je taj prostor tada već zauzet.

Međutim, predsednik Gradskog odbora DS Miodrag Stanković, koji je u ime Saveza za Srbiju bio zadužen za organizaciju sale, tvrdi da je još prošle nedelje sve usmeno rezervisano, da su je juče trebalo da potpišu ugovor, te da je otkazivanje u poslednji čas dokaz da je reč o pritisku na direktora Simfonijskog.

Na ovo iz Gradskog odbora SNS odgovaraju da Stanković obmanjuje javnost neistinama i uvredama na račun direktora ustanove i Srpske napredne stranke.

U kom prostoru će se novi opozicioni pokret predstaviti Nišlijama u petak zasada je neizvesno, a Stanković je najavio da će lokacija biti poznata danas.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.