SNS: Naš stav jasan, svako vređanje je neprihvatljivo

Izvor: RTS, 23.Jan.2019, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Naš stav jasan, svako vređanje je neprihvatljivo

Srpska napredna stranka osuđuje nastavak brutalne i nedljudske hajke koju opozicija vodi protiv svih žena sa kojima se ne slažu kroz usta svog "velikog lidera" Sergeja Trifunovića, izjavio je funkcioner SNS-a Vladimir Orlić i pozvao sve koji se do sada nisu ogradili od takvog ponašanja da još danas progovre ili da doveka ćute. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Orlić je na pres konferenciji, kojoj je prisustvovalo i 60-ak članica SNS-a, ocenio da takvo brutalno i najprizemnije vređanje jasno pokazuje razliku između Srbije koju aktuelna vlast gradi i one kakvu opozicija želi.
"Takvo ponašanje opozicije pokazuje jasnu razliku između Srbije koju želimo i gradimo i svega drugoga što pokazuju veliki lideri Đilas, Jeremić, Obradović, Trifunović...kojima su pozivi na silovanje i linč izgleda zabavni", rekao je Orlić.
Orlić je izrazio nezadovoljstvo što postoje mnogi koji se nisu ogradili i osudili takve izjave i ponašanje, a među njima je pomenuo NUNS i NDNV, kao i deo NVO.
Kritikovao je i dvoje bivših funkcionera, koji gostovanje na TV-u nisu iskoristili da osude "nastavak hajke na žene".
"Opozicija takvom bahatošću pokazuje da je u svojim očima velika i da misle da ono što je njima prihvatljivo mora da bude prihvatljivo celom svetu", rekao je on.
Prema njegovim rečima, u ovom slučaju nije reč o političkim razlikama, već o elementarnom ljudskom vaspitanju.
Na pitanje da li je licemerno to što govori o potrebi da se nasilje osudi, a državni vrh "ide na noge čoveku osuđenom za silovanje", a reč je o predsedniku Udruženja kidnapovanih i nestalih na KiM Simi Spasiću, Orlić je rekao da je licemerno sve što rade gradski poslanik Željko Veselinović i Savez za Srbiju čiji je on član.
"Ako vaše pitanje znači to da državni vrh ide u Spomen sobu, da li i građanima i predstavnicima međunarodne zajednice koji takođe odu da vide srpske žrtve poručujete da su licemerni", upitao je zamenik šefa poslaničke grupe SNS-a.
On je ocenio da je nemoguće praviti balans između postupaka Saveza i SNS-a.
"To što oni kažu i urade, to u SNS-u nećete pronaći i to je razlika između pristojne Srbije kakvu želimo i vređanja, pozivanja na nasilje i silovanje koje je opoziciji lepo, divno i zabavno", zaključio je Orlić.
Pogledaj vesti o: Sergej Trifunović

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.