Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Jun.2017, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Logično odlaganje sednice Skupštine Novog Sada zbog Vučićeve svečanosti

Srpska napredna stranka (SNS) saopštila je danas da želja odbornika lokalne vladajuće koalicije u Novom Sadu da gledaju televizijski prenos "inauguracije" predsednika Srbije Aleksandra Vučića, "ne predstavlja bahatost već želju predstavnika građana da proprate ovaj istorijski događaj koji se dešava jednom u pet godina".

Demokratska stranka (DS) je ranije danas optužila SNS i koalicione >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << partnere da su odložili sednicu Skupštine grada Novog Sada na kojoj je trebalo da se raspravlja o rebalansu budžeta i o izveštajima o poslovanju gradskih javnih i komunalnih preduzeća zbog toga što žele da gledaju tv prenos inauguracije i ocenila da je to "izliv bahatosti i nezapamćen skandal".

"Mi smo ponosni što će na inauguraciji predsednika Aleksandra Vučića prisustvovati veliki broj građana Srbije i gostiju iz inostranstva i sasvim je normalna želja odbornika da isprate ovaj događaj", naveo je SNS u saopštenju.

Ocenjuje se da odlaganje sednice Skupštine Novog Sada za nekoliko dana "nikako ne može da ugrozi funkcionisanje grada i njegovih preduzeća i institucija".

"Naprotiv, sednica će još kvalitetnije biti pripremljena, a to se posebno odnosi na predlog rebalansa budžeta", piše u saopštenju.

SNS je optužio DS i da pokušava da prikaže "tobožnji raskol" u SNS-u zbog "navodnog nezadovoljstva" predlogom predsednika Aleksandra Vučića da Ana Brnabić bude mandatarka za sastav nove Vlade Srbije.

DS je u svom saopštenju naveo da u SNS-u vlada nezadovoljstvo jer su se nadali da će mandatar biti gradonačelnik Novog Sada i predsednik Gradskog odbora SNS-a Miloš Vučević.

SNS je ocenio da se demokratama "žuri da otaljaju" još jednu sednicu Skupštine grada, kako bi otišli na godišnje odmore.

"Leškarenje u preskupim letovalištima uvek im je bilo važnije od interesa građana, čak i sada kada se nalaze u 'debelom hladu', kao opoziciona stranka bez ikakvih šansi da se ikada više vrati na vlast", navodi se u saopštenju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.