SNS: Janković i sledbenici ne podnose drugačije mišljenje

Izvor: RTS, 21.Mar.2018, 22:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Janković i sledbenici ne podnose drugačije mišljenje

Član Predsedništva SNS-a Vladimir Orlić je ocenio da predsednik PSG Saša Janković i njegovi sledbenici svoj liberalizam shvataju isključivo kao diktaturu sopstvenog sebičluka, koja drugačije mišljenje ne podnosi.
Vladimir Orlić u saopštenju kaže da "nema te moralne, ljudske, ni kvazi-političke nevolje koja se kod tajkuna Đilasa i patoloških lažova Jankovića i Jeremića, koji su pljačkali >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i uništavali Srbiju, nije već jasno manifestovala počevši od otvorenih namera da političke neistomišljenike zabranjuju i lustriraju po svom nakaznom shvatanju slobode, privode ih, prizivaju rumunski scenario i vešanje po banderama".
Sve su to, navodi Orlić, jasni pokazatelji da Janković i njegovi sledbenici svoj liberalizam shvataju isključivo kao diktaturu sopstvenog sebičluka, koja drugačije mišljenje ne podnosi. 
"Za njih je Janković taj čovek, kao vrhovna vrednost. A odmah potom na listi vrednosti slede im novac i moć, bez suvišnog uplitanja drugih ljudi", ističe Orlić.
On dodaje da bi, kako bi potvrdili da slobodu shvataju na taj način, trebalo još samo da prilikom "manifestacije glasno ponove svoje stavove da će i nepoželjne medije zabraniti, licence i dozvole za rad komisijski oduzimati, a mrske novinare bezdušsno proterati".
Orlić se osvrnuo na deo u manifestu Jankovića u kome se navodi da je Srbija zemlja bez određenih državnih granica, navodeći da bi tom pitanju "trebalo da posvete poseban dokument i da pozovu svoje istomišljenike da daju doprinos".
"Počevši od separatista koji sanjaju "Vojvodinu republiku", preko umišljenih skorojevića zaljubljenih u "oslobođenje Srbije bombardovanjem 1999." i pravdu u vidu nesreće za naš narod na Kosovu i Metohiji", rekao je on.
Kako kaže Orlić, zaključak tog dokumenta trebalo bi da napiše lično Janković, svojim "poznatim tvrdnjama da suverenitet predstavlja zastareli termin, koji ne znači ništa i lucidnim opaskama je još potrebno dokazati da su Dečani i Gračanica - srpski".
Orlić je zaključio da su građani na izborima izveli zaključak "da ni Janković, ni njegova bulumenta - političcki ne postoje. A i žuti tajkun Đilas, izgleda, ovih dana shvata da je platio - jedno veliko ništa. Zakićeno manifestom, ili bez njega".
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.