SMAJLOVIĆ O NAPADU SNS NA KOVAČEVIĆEVU: Kako mišljenje novinarke može da bude pritisak?!

Izvor: Kurir, 03.Dec.2015, 21:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SMAJLOVIĆ O NAPADU SNS NA KOVAČEVIĆEVU: Kako mišljenje novinarke može da bude pritisak?!

Predsednica UNS Ljiljana Smajlović kaže da mišljenje koje je urednica RTS Olivera Kovačević iznela u javnost nikako ne može da bude pritisak na istražne organe, kao što tvrdi SNS.

"Olivera Kovačević ima pravo na svoje mišljenje. Ne vidim kako bi javno izrečeno mišljenje jedne novinarke moglo da predstavlja brutalni pritisak na rad istražnih organa", kaže Smajlović za Kurir.

Olivera >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Kovačević je izjavila da "bi bilo razumno da na informativni razgovor u policiju budu pozvani i urednici TV Pink i Informera, a ne samo menadžment Kurira".

Vladajućoj stranci je očigledno zasmetala i emisija Olivere Kovačević, najavljena za večeras u 21 čas, a tema je upravo sloboda medija i zašto je oblast informisanja dospela na najniže grane! U nedostatku agrumenata SNS se pita kolika je "zarada novinarke RTS-a"!

Podsećamo, vlasnik dnevnog lista Kurir Aleksandar Rodić, glavni urednik Milan Lađević i odgovorni urednik Marija Kordić pozvani su na saslušanje zbog navodnog izazivanja panike i nereda. Ovakvim pritiscima i zastrašivanjem, vlast na nečuven način pokušava kriminalizovanje vlasnika Adrija medija grupe, Aleksandra Rodića, kao i svih urednika i novinara naše medijske kuće.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Smajlović: Mišljenje Kovačevićeve ne može da bude pritisak

Izvor: RTS, 04.Dec.2015, 09:42

Predsednica Udruženja novinara Srbije Ljiljana Smajlović smatra da mišljenje koje je urednica RTS Olivera Kovačević iznela u javnost nikako ne može da bude pritisak na istražne organe, kao što tvrdi SNS. . "Olivera...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.