SKANDAL: Direktor iz SNS zabranio demokratama da daju krv!

Izvor: Kurir, 27.Nov.2015, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SKANDAL: Direktor iz SNS zabranio demokratama da daju krv!

Radoslav Milojičić Kena optužio Gorana Bogdanovića da grupi omladinaca DS nije dozvolio da dobrovoljno daju krv. Demantuju Naprednjaci tvrde da humanitarna akcija nije otkazana iz političkih razloga.

BEOGRAD - Predstavnici Demokratske stranke optužili su direktora bolnice „Stefan Visoki“ u Smederevskoj Palanci Gorana Bogdanovića da je iz isključivo političkih razloga otkazao akciju davanja krvi u kojoj je trebalo da učestvuje 30 omladinaca DS.

- Ovo >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je sramna odluka direktora iz Srpske napredne stranke kojom se ugrožava život građana Smederevske Palanke. Isti akciju sprovodili smo u delo i u vreme dok su direktori bili iz SPS, URS ili iz grupe građana. Jedino je ove godine to postao problem i očigledno je da su politički razlozi u pitanju. Ovo je posledica autoritarnog režima - rekao je za Kurir šef Izbornog štaba DS Radoslav Milojičić Kena.

Otkaz u poslednji čas

On dodaje da je nemoguće da bolnica nije bila obaveštena jer im je dopis o otkazivanju „iz tehničkih razloga“ stigao mejlom pred sam početak akcije.

- Direktor Bogdanović je pet minuta pre početka otkazao akciju i nije dozvolio da omladina DS da krv u bolnici, iako je bilo više od 30 davalaca. U Palanci živi oko 60.000 ljudi, a opšta bolnica pokriva i okolne opštine, što znači da je pod njenim okriljem ukupno 110.000 građana. Pitanje je kako jedna zdravstvena ustanova sebi može da priušti luksuz otkazivanja akcije - ističe Milojičić.

Autor: D. Luković,J. Radovanović,Foto: Fonet,Foto: Beta
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.