SDS: Predsednica izborne komisije u sukobu interesa

Izvor: JužneVesti.com, 08.Mar.2016, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDS: Predsednica izborne komisije u sukobu interesa

U niškom odboru Socijaldemoskratske stranke sumnjaju da se predsednica Gradske izborne komisije u Nišu Jelena Žarić Kovačević nalazi u sukobu interesa, jer je ujedno i kandidat za narodnog poslanika SNS.

Kako kažu u ovoj stranci, oni će mišljenje o eventualnom sukobu interesa zatražiti od Agencije za borbu protiv korupcije i od Lokalnog antikorupcijskog foruma.

Postavlja se logično pitanje čije će interese braniti i na koji način može objektivno da obavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << funkciju predsednice GIK-a neko ko je poslanički kandidat stranke, u ovom slučaju Srpske napredne stranke. To je kao kada biste kozi dali da čuva kupus - kažu u SDS.

Odbornici ove stranke su zajedno sa još nekoliko opozicionih odbornika još na samoj sednici niškog parlamenta ukazali na neregularnost novoformirane izborne komisije, jer je više od polovine članova iz vladajuće većine okupljene oko SNS.

Na njihove sumnje da SNS sprema izbornu krađu, naprednjaci su odgovorili “da se zna ko je palio republičku Skupštinu 2000. godine”.

Mi ih podsećamo da smo se tada borili, svim legalnim sredstvima, da se ispoštuje volja građana koju su tada hteli da izigraju. I sada ćemo se boriti da ne pokradu nijedan glas, i ponište demokratsko pravo građana da izabere bolju vlast - ističu u SDS.

Podsetimo, članovi Gradske izborne komisije u Nišu izabrani su na poslednjoj sednici parlamenta kada je oko toga vođena žučna rasprava.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Niški SDS sumnja u regularnost: Predsednica izborne komisije kandidatkinja za poslanicu

Izvor: Blic, 08.Mar.2016

Socijaldemokratska stranka u Nišu izrazila je sumnju da je novoizabrana predsednica Gradske izborne komsije Jelena Žarić Kovačević, koja je istovremeno i kandidatkinja za narodnu poslanicu na listi SNS, u sukobu interesa...SDS smatra da je potrebno da Agencija za borbu protiv korupcije reaguje i...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.