RIK večeras donosi odluku o zahtevima SNS i opozicije

Izvor: Danas, 26.Apr.2016, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RIK večeras donosi odluku o zahtevima SNS i opozicije

Beograd - Republička izborna komisija večeras odlučuje kome će biti dozvoljeno prebrojavanje glasova sa nedeljnih izbora. Dejan Đurđević, predsednik RIK, kaže za Danas da će po svemu sudeći svima biti dozvoljen uvid u izborni materijal - i vladajućoj SNS, ali i opoziciji koja je u tu svrhu formirala svoj pravni tim.

Lazar Đurović, član pravnog tima DSS-Dveri, kaže da im danas RIK nije dozvolio >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << uvid u glasove jer ni sami članovi RIK nisu završili obradu 1,5 odsto biračkog materijala iz pet okruga. Rok za prebrojavanje glasova je petak do 20 sati.

Srpska napredna stranka saopštila je da je, zbog očiglednih zloupotreba i određenih nejasnoća i nelogičnosti, a u cilju zaštite izbornog procesa i slobodne izborne volje građana, formirala pravni tim koji je danas uputio zvaničan zahtev nadležnim institucijama da se ponovo prebroje glasovi sa vanrednih parlamentarnih izbora.

U saopštenju se ističe da je SNS upozoravala na dan izbora, a i ranije, da postoji osnovana sumnja da su pojedine političke partije i grupacije svesno kršile izborni proces, vršile pritisak na građane i nadležne institucije i služile se nezakonitim i nedozvoljenim radnjama kako bi onemogućili građane da izraze svoju slobodnu volju.

SNS neće dozvoliti da bilo koja politička partija, na bilo koji način, krši izbornu volju građana, koja mora biti nedvosmislena i oslobođena svih znakova zloupotrebe i sumnje, jer je to jedini način da Srbija postane moderna demokratska država u kojoj su glas i volja građana neprikosnoveni, navodi se u saopštenju.

Opozicija je odmah po izborima formirala pravni tim i zatražila od RIK uvid u izborni materijal.
Pogledaj vesti o: Dveri

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dnevnik u 19: Zašto svi hoće da pregledaju izborni materijal

Izvor: N1 televizija, 26.Apr.2016

U Dnevniku u 19:..Svi traže uvid u izborni materijal, i Srpska napredna stranka i opozicija. Zašto? Saznajte u Dnevniku. Videćete i šta na to kaže Republička izborna komisija...Pričamo i o tome kako bi, posle izbora, mogao da izgleda srpski parlament...Pogledajte i da li je, i šta svet naučio...

Nastavak na N1 televizija...

Opozicija počela sa češljanjem izbornog materijala

Izvor: Danas, 27.Apr.2016, 13:06

Beograd - Oko desetatak predstavnika koalicije Demokratske stranke Srbije i Dveri počeli su nešto posle 12 časova u posebnoj sa češljanjem izbornog materijala, saznaje Danas. Lazar Đurović, šef pravnog tima DSS, kaže za naš list da im je na uvid stavljen kompletan izborni materijal koji mogu...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.