Pristalice SNS-a u Šapcu tražile slobodu kretanja i pravdu za bageristu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Nov.2021, 18:29

Pristalice SNS-a u Šapcu tražile "slobodu kretanja" i "pravdu za bageristu"

Protest pristalica SNS ispred Osnovnog suda u Šapcu je završen, a okupljeni su zatražili poštovanje zakona i slobode kretanja, kao i da se kazne svi koji su u subotu građanima sprečavali slobodu kretanja.

Okupljeni su zatražili i pravdu za bageristu Duška Prokića koji je u subotu pretučen na šabačkom mostu.

Na protestu je raširen transparent "Stop teroru žutog ološa", a okupljenima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se obratio poslanik SNS Boban Birmančević koji je poručio da je posle 20 godina Šabac slobodan grad i da neće biti dozvoljeno da bilo ko zaustavlja, blokira i zabranjuje kretanje Šapčanima.

On je rekao da su bivši gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i ''njegova ekipa'' napadali građane, bili drski i bezobrazni i nanosili teške telesne povrede i zatražio da oni budu procesuirani i da odgovaraju za to.

Gradonačalenik Šapca Aleksandar Pajić naglasio je da je Šabac slobodan grad i da putevi i mostovi tog grada moraju biti slobodni.

Predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić rekao je da je Dragan Milovanović Crni, koji je pretukao bageristu, danas heroj za opoziciju, kojoj je poručio da neće zaustaviti Šabac i Srbiju.

Glišić je kazao da za razliku od opozicije, SNS ne ruši, ne blokira, niti tuče ljude na mostovima, već da ih gradi, otvara bolnice i fabrike, dok bivša vlast, dodao je, nije izgradila ni metar autoputa.

Protest u Šapcu u nedelju je najavila i opozicija na čelu sa Nebojšom Zelenovićem, ali su u međuvremenu odustali od okupljanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Kraj protesta u Šapcu, okupljeni tražili pravdu za bageristu

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Nov.2021

ŠABAC - Protest pristalica SNS ispred Osnovnog suda u Šapcu je završen, a okupljeni su zatražili poštovanje zakona i slobode kretanja, kao i da se kazne svi koji su u subotu građanima sprečavali slobodu kretanja.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.