Predsednica Opštine Trgovište iz SNS-a podnela ostavku

Izvor: JužneVesti.com, 05.Dec.2022, 20:20

Predsednica Opštine Trgovište iz SNS-a podnela ostavku

Predsednica Opštine Trgovište Miljana Zlatković Stojanović i predsednik lokalne Skupštine Aleksandar Kolić podneli su ostavke zbog, kako je Kolić rekao za Južne vesti, prelaska na druge funkcije koje će ubuduće obavljati. Na čelo Opštine se posle 2 godine ponovo vraća Nenad Krstić, a lokalnim parlamentom će upravljati doktorka Andrijana Filipović Mitić, odbornica SNS-a u lokalnom parlamentu.

Kako je Kolić rekao za Južne vesti, on i Zlatkovićeva >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << su ostavke podneli jutros, pre početka sednice Skupštine.

On je sa mesta predsednika Skupštine prešao u Opštinsko veće, gde će biti zadužen za budžet i finansije. Krstić ponovo prvi čovek Trgovišta; foto: JV/ I.M.

Govoreći o razlozima ostavke, kaže da je urađen “restart” kako bi se razmrdala umrtvljena politička atmosfera.

Uradili smo jedan restart, vratili za predsednika Opštine bivšeg narodnog poslanika Nenada Krstića koji je napravio svoj tim u izvršnoj vlasti, gde sam i ja sa funkcije predsednika Skupštine prešao u Opštinsko veće, kao većnik za budžet i finansije. Ostavka je konstatovana malopre na sednici i izabrana nova predsednica Skupštine, doktorka Andrijana Filipović Mitić - kaže Kolić.

Ostavku je iz istih razloga podnela i predsednica Opštine Miljana Zlatković Stojanović, koja će takođe obavljati neku novu funkciju.

... na kojoj joj odbornici daju poverenje - kaže Kolić.

Na današnjoj sednici nisu izabrani zamenik predsednika Opštine i zamenik predsednika Skupštine, a Kolić kaže da će na nekoj od sledećih sednica možda i tu doći do pomeranja, kako bi malo razmrdali umrtvljenu političku atmosferu i bili bolji, agilniji i vredniji.

Novinari Južnih vesti pitali su Miljanu Zlatković Stojanović koji su razlozi ostavke i da li se zna koju će funkciju ubuduće obavljati.

Ostavku sam podnela iz ličnih razloga. Za sada nije poznato ništa - odgovorila je ona.

Zlatkovićeva je prva žena u istoriji Trgovišta koja je 2020. godine izabrana za predsednicu Opštine.

Pre nje je tu funkciju obavljao Nenad Krstić, koji je nakon izbora te godine otišao u skupštinsku klupu kao poslanik SNS-a u republičkom parlamentu.

Na funkciju predsednika Opštine ovog puta se vraća se iz odborničke klupe, kao jedan od 21 odbornika SNS-a koliko ima lokalni parlament.

Inače, naprednjaci su na poslednjim lokalnim izborima osvojili 94% glasova i sami formirali vlast.

Druga opcija za koju su birači mogli da glasaju bila je Srpska radikalna stranka koja tada nije prošla cenzus, a izbori su prošli bez Saveza za Srbiju koji je jedina opoziciona grupacija u Trgovištu, u čijem su sastavu stranke Zajedno za Srbiju, Narodna i Demokratska stranka.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.