Popović Ivković: SZS promoviše i raspiruje nasilje

Izvor: RTS, 21.Jan.2019, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popović Ivković: SZS promoviše i raspiruje nasilje

Lideri Saveza sa Srbiju – Đilas, Jeremić, Obradović i "novopečeni političar" Trifunović, raspiruju i pomovišu nasilje u javnom životu, izjavila je funkcionerka SNS Biljana Popović Ivković.
SNS najoštrije osuđuje svaki akt nasilja, bilo da je ono verbalno ili fizičko, i poziva sve aktere društva da reaguju, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da ne ćute, da osude govor mržnje i raspirivanje nasilja, rekla je Biljana Popović Ivković.

"Oni svakodnevno vređaju, prete i omalovažavaju i to pre svega žene", rekla je Popović Ivković na konferenciji za medije.
Kako je rekla, SNS ima nultu toleranciju prema nasilju bilo koje vrste, a posebno prema ženama i deci.
Prema njenim rečima, nasilje se danas minimizira i to je nedopustivo, bilo da je verbalno, fizičko, psihološko.
"Moramo da se borimo, jer svako nasilje rađa novo nasilje", rekla je funkcionerka SNS.
Navela je da je SNS po tom pitanju u prethodnom periodu uradio dosta, podsetivši na to da je po hitnom postupku donet Zakon protiv nasilja u porodici, jer sve više ima baš ženskih žrtava.
To je, kako je rekla, inicirao tadašnji premijer, a sada predsednik Aleksandar Vučić.
SNS najoštrije osuđuje svaki akt nasilja, bilo verbalno i fizičko, i poziva sve aktere društva da reaguju, da ne ćute, da osude govor mržnje i raspirivanje nasilja.
"Na žalost u društvu danas imamo promociju i raspirivanje nasilja. Oni koji ga raspiruju su pre svega lideri Saveza za Srbiju", rekla je Popović Ivković.
Popović Ivković je rekla da Đilas, Jeremić, Obradović, Sergej Trifunović i drugi iz Saveza za Srbiju svakodnevno vređaju, prete i omlazovažavaju žene.
Kako je navela, na snimku se vidi da je Đilas prišao mladićima i da ih vređa i psjuje i to je, kaže ona, još jedan "dokaz da je nasilnik i egoista".
Popović Ivković je napomenula da je među mladim levičarima, koje je Đilas psovao, bio i unuk Ivana Stambolića. Upitala je šta je Đilasa toliko iznerviralo i zašto je tako burno reagovao i dodaje.
"Je l zato što su mu rekli da je prihodovao 500 miliona evra, dok je bio gradonačelnilk i što ga je iznervirala i povredila istina. I šta treba da uradi, da se obračuna fizičkom snagom, da psuje i vređa? To je njegova jedina politika bila dok je bio na vlasti", navela je Popović Ivković.
Dodala je da je Đilas "uzimao novac iz budžeta koji pripada građanima i da zbog toga ima potrebu da zgazi svakog kome to smeta".
Zapitala je "gde je kraj licemerja Dragana Đilasa i da li će trunku pristojnosti da pokaže prema građanima", te navela da su svi "koji su bili protiv njega bili u zatvoru ili se danas više ne bave politikom".
Podsetila je i na druge slučajeve kada je, kako kaže, "Đilas napadao građane Miroslava Rankovića iz Ralje, kao i Milorada Marčetu iz Beograda", ali i kako se odnosio prema novinarima.
Uvredljive reči 
Takođe je podsetila da je Sergej Trifunović nazvao predsednicu parlamenta uvredljivim rečima, a da udovicu pokojnog Olivera Ivanovića nazivaju đavolom, jer im se ne sviđa šta ona govori.
SNS smatra da su žene stub društva, istakla je Popović Ivković i upitala šta bi trebalo da uradi predsednik SNS i Srbije Aleksandar Vučić koji svakodnevno trpi nasilje i uvrede ne samo prema njemu nego i ka njegovoj porodici.
"Mi ne želimo agresivce i mrzitelje u svom prostoru i snažno se protivimo tom govoru", kazala je Ivković i dodala da će se država snažno boriti protiv svih vidova nasilja, pooštriti kaznenu politiku za izvršioce teških krivičnih dela i nasilnike, kako bi se nasilje u potpunosti iskorenilo.
Upitana kako se SNS bori protiv nasilja u svojim redovima, a pomenut je pitanju Bratislav Gašić, Ivković je rekla da je svako poređenje sa ljudima koji prete silovanjem, nasiljem i logorima nemoguće i da je to zamena teza.
Prema njenim rečima, zamena je teza porediti slučaj Bratislava Gašića i one koji pozivaju na vešanje i silovanje.
"Hoćete da poredite Gašića sa grozotama koje je izgovorio Veselinović? To nije neko poređenje. Ne znam šta je Đukanović napisao Đokoviću, ali znam da je Veselinović nazvao đavolom udovicu Olivera Ivanovciha", rekla je Popović Ivković.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.