Pokret socijalista formirao Povereništvo od dosadašnjih članova SPS-a

Izvor: juGmedia, 27.Nov.2015, 02:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokret socijalista formirao Povereništvo od dosadašnjih članova SPS-a

BELA PALANKA – Pokret socijalista (PS) formirao je  Povereništvo u Beloj Palanci jer je, oko stotinu članova SPS-a u ovom gradu prešlo u PS,saopšteno je danas na konfereniciji za novinare.

Kako je rečeno već od naredne sednice opštinske Skupštine, PS će imati jednog odbornika u lokalnom parlamentu koji je iz SPS-a prešao u Pokret socijalista.

To što je jedan od odbornika promenio stranačke boje, neće promeniti odnos snaga u lokalnom parlamentu u kome su SPS >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << i SNS  opozicija a okosnicu vlasti čini SDS.

U redove PS prešao je jedan od devet odbornika SPS-a Bojan Veličković.

“Posle dve decenije u SPS-u odlučio sam da svoj dalji rad nastavim u PS-u.Brojni su razlozi za to. Razočaran sam lokalnim partijskim izborima i što od reformi koji je najavio vrh SPS-a, nije bolo ništa. PS je za mene bio prirodno odredište”, rekao je Veličkovič.

Poverenik PS-a u Beloj Palanci Bojan Stamenković kaže da su razlozi da iz SPS-a predju u PS “loše funkcionisanje i narušeni medjuljudski odnosi u belopalanačkom SPS-u”.

“Zato smo došli na ideju da formiramo novu snagu levice kako bi gradjani imali pravu partiju levice a to je PS”,kazao je Stamenković.

Zamenik predsednika Pokreta socijalista i narodni poslanik Dragan Todorović uz čestitke  novim članovima je rekao “da sa novim ljudima žele da pokrenu stvari sa mrtve tačke i da Bela Palanka bude bolje mesto za život”.

Predsednik belopalanačkog Odbora SPS-a i šef Odborničke grupe u SO Rade Mitrović kaže da ni jedan član Izvršnog odbora OO Bele Palanje nije prešao u PS.

“Ne znam koliko je članova naše partije prešlo u PS. Jedan od devet odbornika iz SPS-a je prešao u redove Vulinovog PS-a.Sada imamo osam odbornika u SO. Otišli su oni koji nisu izabrani na partijskim izborima u Beloj Palanci”,rekao je Mitrović

U SO Bela Palanka od 29 odbornika, vladajuću većinu čine SDS koji ima 14, JS jednog i jedan je nezavisni odbornik. Opozicija ima 13 odbornika, od kojih je SPS imao 9, SNS-tri i GG jednog odbornika.

“U vladajućoj većini se ne menja ništa. SPS je bio u opoziciji u lokalnom parlamentu. Čak da svi odbornici SPS-a predju u PS nema elemenata za promenu vladajuće većine”,rekao je Beti predsednik opštine Bela Palanka Goran Miljković (SDS).

(kraj) paz
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.