PRELETEO: Zamenik gradonačelnika Smedereva prešao iz DS u SNS

Izvor: Kurir, 24.Okt.2013, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRELETEO: Zamenik gradonačelnika Smedereva prešao iz DS u SNS

Teofilović, koji je i doskorašnji predsednik Gradskog odbora DS-a u Smederevu, bio je odbornik Skupštine Smederevo od 2000. do 2006, a 2007. do 2008. godine bio je član Privremenog organa grada Smedereva, imenovan od Vlade Srbije

SMEDEREVO - Zamenik gradonačelnika Smedereva Bojan Teofilović napustio je Demokratsku stranku, u kojoj je od osnivanja, i prešao u Srpsku naprednu stranku >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << , saopšteno je danas.

Teofilović, koji je i doskorašnji predsednik Gradskog odbora DS-a u Smederevu, bio je odbornik Skupštine Smederevo od 2000. do 2006, a 2007. do 2008. godine bio je član Privremenog organa grada Smedereva, imenovan od Vlade Srbije.

Od 2008. do 2012. godine bio je pomoćnik gradonačelnika Smedereva za lokalnu samoupravu, a od 2012. postao je zamenik gradonačelnika iz DS. Ivan Stevanović, koji je pre nekoliko meseci nasledio Teofilovića na mestu predsednika Gradskog odbora DS, rekao je na konferenciji za novinare da je Teofilović juče obavestio rukovodstvo stranke o ostavci i prelasku u SNS.

Demokratsku stranku u Smederevu dan ranije napustio je i direktor Vodovoda Vladimir Krstin koji je bio kandidat DS za gradonačelnika Smedereva 2008. godine.

"Teofilović i Krstin naveli su lične razloge za ostavke na političke funkcije u DS", rekao je Stevanović. On je dodao da se DS ne povlači iz vlasti.

"Naš legitimet, koji se stiče na lokalnim izborima, je oličen u 12 odbornika od 70 u lokalnom parlamentu. Sada imamo promenjenu situaciju, ali legitimitet nije izbrisan time što su pojedini funkcioneri promenili svoju adresu", ocenio je Stevanović.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.