Otvoreno pismo Dušana Petrovića  Izvršnom odboru SNS-a i javnosti povodom odluke o isključenju iz stranke

Izvor: KovinEkspres.rs, 05.Avg.2014, 12:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoreno pismo Dušana Petrovića Izvršnom odboru SNS-a i javnosti povodom odluke o isključenju iz stranke

Povodom odluke Izvršnog odbora Srpske napredne stranke o isključenju njega i još 13 članova naprednjaka iz stranke, Dušan Petrović, predsednik kovinske opštine, uputio je otvoreno pismo IO SNS i javnosti. Prenosimo pismo u celini.

Otvoreno pismo Izvršnom odboru Srpske napredne stranke i javnosti u republici Srbiji

Povod obraćanja je odgovor na Saopštenje >> Pročitaj celu vest na sajtu KovinEkspres.rs << predsednika IO SNS-a, gospodina Radomira Nikolića medijima, radi pravilnog i istinitog stanja u opštini Kovin.

Gospodin Radomir Nikolić je kao glavni razlog mog isključenja iz stranke i ostalih 13 članova naveo:

„SNS je u Kovinu osvojila apsolutnu vlast a do sada nije ništa urađeno“.

Na mesto predsednika opštine imenovan sam 11.6.2014. godine a do tada sam obavljao funkciju zamenika predsednika opštine. Predsednica opštine do tada bila je dr Gordana Zorić koja je sada narodni poslanik.

Predsednica Skupštine bila je Sanja Petrović koja je sada, ne znam iz kojih razlora i kojim zaslugama, član povereništva OO SNS Kovin, imenovana od strane predsednika sgranke.

Za ovo kratko vreme najviše smo uradili, čak nadoknadili i onih propuštenih 11 meseci, više i nego prethodne vlasti za proteklih 10 godina. Imamo jedan od boljih budžeta u republici, konsolidovan, bez jednog dinara kredita.

- Juna 2014. godine isplaćena je zadnja rata kredita od 1.754.014,95 evra koji je zadužila prethodna vlast 2007. godine (Grupa građana PREPOROD).

- Posle višegodišnjih napora krenuli smo u izgradnju Industrijske zone koju opremamo kompletnom infrastrukturom, a već smo jedan deo zone predvideli investitorima.

- Posle 25 godina od izrade projekta za izgradnju puta Malo Bavanište-Kovin izvršeno je asfaltiranje te relacije gde će oko 1000 građana Opštine Kovin imati normalan život.

- U toku je izgradnja asfaltnog puta Pločica-Pločički rit i to je ujedno i jedino naselje koje nije povezano asfaltnim putem.

- U toku je izgradnja fabrike vode u Bavaništu – najvećem selu u Vojvodini, koje do sad nije imalo pijaću vodu. Projektna dokumentacijaje dugo godina stajala u arhivi.

- Krenuli smo sa izrradnjom zgrade Hitne pomoći u Kovinu gde će nacijenti sa područja opštine Kovin imati najbolji mogući tretman.

- Privode se kraju investicioni planovi koji će obezbediti značajan broj radnih mesta. U budžery opštine Kovin obezbeđena su sredstva kojima će se putem javnih radova, sgručne prakse i samozapošljavanja uposliti preko 100 ljudi na period od više meeeci.

- Na području opštine Kovin trenutno se priprema najveća investicija u Srbiji a čak i u Jugoistočnoj Evropi a to je izgradnja Vetroparka „Čibuk” na području MZ Mramorak. Vrednost ovog projektaje oko 300 miliona evra. Realizacija ovog projekta zrajaće oko 3 godine gde će ujedno biti angažovana lokalna građevinska operativa.

- Urađen je najvažniji strateški dokument čija je javna rasnrava završena 25.7.2014. godine a to je Strategija održivog razvoja opštine Kovin 2014-2020. godine. Ukoliko Strategija bude raealizovana 50% nezaposlenost u opštini Kovin će biti zanemarujuća.

- Krajem septembra u opštini Kovin pušta se y rad fabrika ribljih konzervi koja će imati preko 60 zaposlenih radnika.

U ovoj godini potpisujemo ugovor sa inostranim partnerom gde ćemo do kraja 2016. godine zaposliti preko 250 ljudi.

Tekući poslovi se obavljaju normalno i svakodnevno. Navedeni projekti su samo deo projekata koji su u postupku realizacije a pripremamo i imamo studije projekata za izgradnju – Aerodrom Kovin, Luka Kovin, Ada Kovin, vodosnabdevanje Banata pijaćom vodom.

Verovatno da gospodin Radomir Nikolić nije dobro informisan o mom radu, odnosno dobija netačne informacije o stanju u opštini Kovin“.

Nastavak na KovinEkspres.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KovinEkspres.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KovinEkspres.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.