Orlić: Celoj Srbiji jasno da razlog za proteste nije bila ekologija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Dec.2021, 00:58

Orlić: Celoj Srbiji jasno da razlog za proteste nije bila ekologija

Potpredsednik Srpske napredne stranke Vladimir Orlić izjavio je danas da je celoj Srbiji jasno od prvog dana da su zvanični razlozi za protest najobičnije laži i da je cilj divljanje dok se ne dođe glave Vučiću.

Da nije tako što bi sada ko imao razlog da se buni? Jel su rekli da ako se reši zakoni o referendumu i eksproprijaciji nema razloga više, upitao je Orlić na konerenciji za novinare.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
On je podsetio da je predsednik Vučić išao u jadarski kraj i da se uverio da ima onih koji su zaista bili zabrinuti, zbog kojih je i pronađeno rešenje.

Našli smo rešenje, Zakon o eksproprijaciji je potpuno sklonjen sa stola. Kada je reč o Zakonu o referendum, zahtevi nisu imali veze sa ekologijom, ali i to će biti sutra pred poslanicima, rekao je Orlić.

On je naveo da ima s druge strane onih koji su doveli Rio Tinto, pa im sada on smeta, a njih je upitao šta će sledeće da lažu.

Znamo da ćete nastaviti da divljate, jer to je vaš pravi cilj. Ono što je rekao Mlađan Đorđević, Đilasov kum, on je rekao, mi ćemo da divljamo dok ne dođemo glave Vučiću, rekao je Orlić.

Vide ljudi, nisu naivni, kaže potpredsednik SNS-a, ocenjujući da, kako je rekao, ima kolovođa koji pumpaju histeriju i lažu narod da bi ih isprovocirali da izađu na ulice.

On je naveo da se time čak i hvale Dragan Đilas i Marinika Tepić, kao i veliki junak Ivan Krstić, koji preti članici Predsedništva SNS Vladanki Malović da će da je ošiša.

Orlić je rekao da je divljanje na ulici kampanja dela opozicija, jer nemaju rezultate i nemaju šta da ukrste sa Aleksandrom Vučićem.

Neće sigurno da ukrštaju rezultate sa Vučićem. I svi znaju zašto. Pa, ne mogu tim rezultatima da konkurišu. Da li imaju plate i penzije koje obezbeđuje politika Aleksandra Vučića, bolnice, tehnološke parkove? Jel treba da kažu da su ostavili pola miliona ljudi bez posla, rekao je Orlić.

Orlić je podvukao da deo opozicije ništa od sličnih rezultata kao Vučić nemaju i da zato i ne žele takvu kampanju.

Pokušće da se dokopaju vlasti preko ulice. Ako mogu Vučiću da dođu glave. Potrudićemo se da im na izborima bude jasno kao nikada do sada, da bude ubedljivo, da ne ostane dilemma. Oni to već znaju, zato ovakve stvari i rade, rekao je Orlić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.