Organizatori protesta u Nišu poručili Perišiću: Hodamo pod zastavom slobode

Izvor: JužneVesti.com, 06.Feb.2019, 10:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Organizatori protesta u Nišu poručili Perišiću: Hodamo pod zastavom slobode

Da su protesti koje organizuju oslobođeni bilo kakve prinude i straha i da ih niko ne okuplja, nudeći sendviče, sokove i dnevnice - odgovor je Pokreta mladih “Za Niš bez straha” na izjavu bivšeg gradonačelnika Niša i funkcionera SNS Zorana Perišića da su nezadovoljni građani koji protestuju “šaka jada”.

Na to što Perišić pita da su vešala politika i zastava pod kojom hodaju demonstranti i opozicija, iz Pokreta mladih kažu da je “zastava pod kojom >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << hodaju iz nedelje u nedelju sloboda, mladost i budućnost”.

Ako sada sebi dajete za pravo da nas vređate i ponižavate, mi Vam poručujemo da nećemo ćutati kao što je gradonačelnik ćutao pred šefom stranke i ponizio sve svoje građane - poručuju Perišiću iz Pokreta “Za Niš bez straha”.

Perišić je na jučerašnjoj stranačkoj konferenciji istakao da će naprednjaci "na mržnju opozicije odgovoriti ljubavlju", a i na tu izjavu reaguju organizatori protesta u Nišu.

Što se tiče ljubavi tamo gde ste je Vi i Vaši čelnici širili tamo ljubavi više nema. Samo podele, mržnja i bes. Mi na takvu ljubav ne pristajemo. Da li Vaša ljubav lomi prozore zbog nalepnice? Da li Vaša ljubav pali automobile? Da li je Vaša ljubav napala profesora Univerziteta? - saopštili su iz Pokreta mladih.

Podsetimo, i vrh niškog SNS priključio se osudama “terazijskih vešala sa protesta”, a tom prilikom je Zoran Perišić za nezadovoljne koji protestuju na ulicama širom Srbije, upotrebio je reč “šaka jada”. Napomenuo je da ne misli da je to uvreda za građane drugačijeg političkog opredeljenja, već opis.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.