Opozicija: Izbor direktora preduzeća blokira nišku Skupštinu

Izvor: JužneVesti.com, 02.Okt.2018, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opozicija: Izbor direktora preduzeća blokira nišku Skupštinu

Razlog za to što već 2 meseca ne zaseda Skupština grada Niša, prema mišljenju predsednika Gradskog odbora Demokratske stranke Miodraga Stankovića je to što u Srpskoj naprednoj stranci ne mogu da se dogovore ko će rukovoditi Medianom, Nišstanom, Goricom, Naissusom, kao i Direkcijom za javni prevoz. Međutim, ovakve tvrdnje negira poverenik SNS Niš Zvezdan Milovanović.

Mandat pojednih direktora je istekao ili ističe sredinom >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << oktobra. Dok su u Nišstanu, Naissusu, i Mediani, direktori u v. d. stanju, Saši Petronijeviću iz Direkcije za javni prevoz ističe mandat i u ovom javnom preduzeću je raspisan novi konkurs.

Sve ovo “koči” sednicu Skupštinu grada, smatra Stanković, jer navodno SNS ne može da se dogovori ko će da rukovodi ovim javnim preduzećima.

Problem je što se nisu dogovorili unutar njihove stranke ko će biti direktor. S jedne strane imate jednu struju, koja želi da bude jedan, s druge strane imate drugu, koja hoće da bude drugi. Najveći problem su njima kadrovska rešenja - navodi Stanković.

I izvor Južnih vesti iz SNS, kaže da je upravo izbor direktora glavni razlog za "blokadu" niške Skupštine.

Zato što nisu povukli kandidaturu, ni Dejan Andrejević, niti Bratislav Vučković, ni Nenad Hafner za Nišstan. Oni su bili prvi na listi, a onda su postavili vršioce dužnosti. Da bi konkurs bio sproveden do kraja, morao bi da se pokrene sudski spor ili da ovi povuku kandidaturu - navodi član SNS.

Međutim prvi čovek niškog SNS Zvezdan Milovanović negira ovakve tvrdnje.

Ne. To budite sigurno da nije. Možda kod koalicionih partnera, kod nas sigurno nije - rekao je Milovanović.

Podsetimo, poslednja sednica niške Skupštine održana je još 10. avgusta, u međuvremenu je jedna odložena zbog TV prenosa, a iako je sezona godišnjih odmora prošla, odbornici i dalje odmaraju. Predsednik Skupštine grada Niša Rade Rajković kaže da sednica još nije zakazana jer se "čekaju neke važne odluke Gradskog veća koje treba da uvrste u dnevni red" i očekuje da će se odbornici vratiti u klupe sledeće nedelje.

Odbornici "Niške inicijative" su već negodovali zbog "beskonačnog odlaganja" sednice, a priključio im se i opozicionar Branislav Jovanović iz grupe "Niš moj grad".

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.