Od aktuelnih SNS ministara u Vladi ostaje samo jedan?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Sep.2019, 00:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od aktuelnih SNS ministara u Vladi ostaje samo jedan?

Od aktuelnih ministara iz redova naprednjaka, u budućoj vladi, ukoliko je bude činila SNS, ostaće najverovatnije samo jedan, pišu "Večernje novosti".

To je, kako navodi list, samo jedan deo velikih kadrovskih rezova koji se spremaju u redovima naprednjaka, a koje je i njihov lider i predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio u nedelju na sednici Glavnog odbora.

On je otvoreno stranačkim saborcima rekao da želi da ukaže šansu mlađim kadrovima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Kadrovi SNS trenutno u Vladi drže 12 resora.

"Novosti" navode da, kako sada stvari stoje, neće biti "pošteđeni" ni koalicioni partneri. Po nekim informacijama, kvote za partnere na izbornoj listi sada bi mogle da budu srezana i za 30 odsto.

Prema informacijama lista, drastično će biti promenjen i sastav samog vrha SNS, a Vučić je odlučio da pruži šansu mladima, ne samo u stranačkim strukturama, nego i u vlasti.

Pozivajući se na neimenovane izvore, "Novosti" navode da se Vučić tokom letnjih meseci bavio strankom više nego obično, da je dobro upoznat i sa slabim i sa jakim karikama u naprednjačkoj strukturi i da je rešen da opsežnom stranačkom reformom dodatno ojača i podmladi SNS na svim nivoima, kako bi što snažnija nastupila na predstojećim izborima.

Ministri ne strahuju za svoja mesta

Ministri u Vladi Srbije ne strahuju za svoja mesta u Nemanjinoj 11, kažu da su promene u poslu poželjne, kao i dolazak novih ljudi, ali i da su na toj poziciji dali sve od sebe, piše "Blic".

Povod za ove komentare je najava lidera SNS Aleksandra Vučića na sednici Glavnog odbora stranke da od 50 do 60 odsto sadašnjih ministara SNS neće biti u vladi posle narednih izbora.

"Ukoliko ponovo dobijemo poverenje građana predsednik i Predsedništvo SNS doneće odluku ko će biti novi premijer ili premijerka i ko će u ime SNS da bude deo nove vlade. O tome je danas rano govoriti, ali rezultati su ti koji nas opredeljuju", rekla je ministarka infrastrukture i saobraćaja Zorana Mihajlović.

Ona kaže da su za nju najvažniji rezultati koje je ostvarila sa svojim timom, prenosi list.

"Trudim se da izgradimo što više novih autoputeva, da obnovimo sto više regionalnih i lokalnih puteva, što više malih aerodroma da rekonstruišemo, što više pruga, kao što završavamo obnovu pruge od Kragujevca do Lapova koja pola veka nije obnovljena. Jer povezivanje građana je najvažnije. Svakako, na svim pozicijama treba da napravimo mesta za nove , mlade ljude, jer bez novih ljudi nema novih ideja, a bez novih ideja nema napretka", kaže Mihajlović.

Ministar prosvete Mladen Šarčević kaže da puno radi, ali da treba vremena da bi se uvidele pozitivne promene reforme koju su sproveli.

"Uradili smo impozantan posao koji nije rađen više decenija. Da li ću biti u sledećoj vladi, ne brinem, imam svoju profesiju kojoj mogu da se vratim", kaže Šarčević.

Ministarka pravde Nela Kuburović kaže da onaj ko ne može da isprati tempo vlade treba da pruži priliku drugome. Niko se od nas u ministarskoj fotelji nije rodio, niti mu ona pripada po pravdi boga. Vlada je tim koji mora da funkcioniše besprekorno i koji mora da ostvaruje veće rezultate od onih sto su u početku zacrtani. Svako ko ne može da isprati taj tempo treba da pruži priliku drugome. Novi ljudi, nova energija i prilika da pokažete koliko možete da promenite i unapredite Srbiju i donesete boljitak za svoje građane. Oduvek su bili glavni principi Aleksandra Vučića i SNS", kaže Kuburović.

Ministarka za EU Jadranka Joksimović kaže da podržava promene.

"Promene su sastavni deo života i posla, tako da ukoliko nema ubedljivih rezultata i ukoliko ima boljih kadrovskih rešenja, podržavam promene bilo da je resor koji ja vodim ili bilo koji drugi resor", kaže ona.

Ministar privrede Goran Knežević kaže da je dao sve od sebe i da je ponosan na svoje rezultate.

"Nemam reči da izrazim svoja osećanja i zadovoljstvo sto sam bio deo tima koji je za sva vremena promenio Srbiju. Uveren sam da će neko mlađi i pametniji nastaviti trasiranim putem. Imaće moju podršku i angažovanje", rekao je Knežević za "Blic".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.