Obradović preti Vučiću, SNS poziva nadležne da reaguju

Izvor: RTS, 18.Okt.2019, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović preti Vučiću, SNS poziva nadležne da reaguju

Boško Obradović, lider pokreta Dveri, uputio je pretnje i uvrede na račun predsednika Aleksandra Vučića, povodom njegove izjave da "na Kosovu nije sve naše, a nije ni njihovo", na način neprimeren i neuobičajen u obraćanju instituciji predsednika Republike.
Citirajući samo deo Vučićeve izjave - "na Kosovu nije sve naše" - Boško Obradović >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na Tviteru poručuje predsedniku da je "izdajničko đubre" i preti: "E, za ovo si moj", te najavljuje fizičku silu "prvom prilikom" kad se vide. 

Predsednik Udruženja sudija i tužilaca Srbije Nenad Stefanović smatra da se Obradovićeva izjava, u skladu sa zakonima, može smatrati krivičnim delom ugrožavanja sigurnosti predsednika Republike, koje se, dodaje, goni po službenoj dužnosti.
Stefanović očekuje reagovanje nadležnog tužilaštva.
U međuvremenu, na Obradovićevu izjavu usledila su politička reagovanja, u kojima se ističe da je istup lidera Dveri sraman i istovremeno kukavički.
Ministar odbrane i predsednik Pokreta socijalista, Aleksandar Vulin poručuje da Obradović, "hrabar sa sigurne daljine", odatle opet širi pretnje.
Tvit Boška Obradovića osudili su kao sraman i zabrinjavajući članovi rukovodtsva SNS-a, pa tako Aleksandar Savić ističe da se od Boška Obradovića, kojeg smatra fašistom, ništa drugo ne može ni očekivati.
Šef odborničke grupe SNS-a Aleksandar Mirković ističe da je Obradovićev tvit izraz porimitivizma, siledžijstva, koje demonstrira u politici od ranije, čak i u napadima na žene.
Nemanja Manjak, član Beogradskog odbora SNS-a, poziva nadležne organe da reaguju i stanu na put "siledžijstvu u politici i na javnoj sceni".
Pogledaj vesti o: Twiter,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obradovićeve pretnje Vučiću izazvale oštre reakcije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Okt.2019

Boško Obradović, lider pokreta Dveri, uputio je danas pretnje i uvrede na račun predsednika Aleksandra Vučića, povodom njegove izjave da "na Kosovu nije sve naše, a nije ni njihovo", na način neprimeren i neuobičajen u obraćanju instituciji predsednika Republike...Citirajući samo deo Vučićeve...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.