Obradović: Opozicija kukavički čeka Vučićeve predloge, samo da bi umno kritikovala kako to ne valja

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Avg.2017, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović: Opozicija kukavički čeka Vučićeve predloge, samo da bi "umno kritikovala" kako to ne valja

Opozicija beži od poziva na unutrašnji dijalog - poručuje potpredsednica SNS

Marija Obradović, potpredsednica SNS, u novom saopštenju poručila je kako opozicija beži od poziva na unutrašnji dijalog, jer se ne uključuju u temu oko KiM niti daju bilo kakav doprinos.

- Ima li bolje i ovako poklonjene šanse za oporavak skoro mrtve opozicije od predloženog unutrašnjeg dijaloga o KiM? >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Teško da je bilo i da će ikada biti. Umesto da se okupe učene glave opozicione, civilnog sektora, nauke i iznesu svoje predloge, kakvi god ti predlozi da su – svi do jednog se izvlače i koriste raznolike izgovore, po onoj staroj replici jugoslovenske kinematografije: Šta rekoste? Ne rekosmo, izbegosmo! Bez ironije i cinizma, znam da u Srbiji ima i patriota i istoričara, politikologa, ali i političara i eksperata koji već imaju ozbiljna razmatranja i sugestije, što značajno može doprineti razvoju unutrašnjeg dijaloga i delimičnom približavanju konačnom kompromisu po ovom pitanju - poručila je Marija Obradović.

- Neozbiljno je već i onima koji nisu zainteresovani za politiku u Srbiji, koliko opozicija beži histerično samo od poziva na unutrašnji dijalog, a o njihovom uključenju ili doprinosu ovoj temi, nema ni govora. Ko to brani bilo kome u Srbiji da izađe s predlogom? Probajte, ne boli. Osim ako vas mrzi ili ste na plaži - navodi se u saopštenju.

SNS o sramoti DS: Zar i danas sejete mržnju?

Takođe, poručila je da opozicija kukavički čeka Vučićeve predloge, samo da bi iz istog prikrajka "umno kritikovala" kako to ne valja. Prema njenim rečima, to je najlakše, a ono što se traži sve vreme - to su predlozi rešenja!

- Gospodo iz opozicije, nemojte kukavički čekati u prikrajku da predsednik Vučić iznese predloge, a vi ćete onako hrabro, iz tog istog prikrajka, kritikovati umno kako to ne valja! To je najlakše, ali jedan od zadataka opozicije je i da predlaže rešenja, a ne samo da kritikuje. E, da bismo čuli i vas, kako biste bili deo konačnog rešenja, ponuđen vam je unutrašnji dijalog, i vama, i svima u Srbiji koji su zainteresovani za budućnost KiM, prava ljudi koji žive na tom prostoru, ali i za budućnost Srbije - poručila je potpredsednica SNS.

- Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, izneće predlog kada za to dođe vreme i nema bojazni da Srpska napredna stranka nema, ili izbegava da ponudi rešenje, jer znamo svi, sva teška i neodložna, neizbežna, goruća pitanja za Srbiju, rešili smo i rešavaćemo sve dok imamo odgovornost za vršenje vlasti u zemlji. A tu odgovornost, podsetiću vas, predali su nam građani Srbije, potvrdivši to na nekoliko različitih izbora u prethodnih pet godina.  Znam da se kukavičkog teksta gospođe Nataše Vučković stide i njene kolege pravnici, ali i njene demokrate, o liderima iz prošlosti DS da i ne govorim. Dugogodišnja političarka i funkcionerka DS ne sme da beži od pitanja Kosmeta, koje je na dnevom redu Srbije, pa makar bila ta diskusija otvorena i u formi unutrašnjeg dijaloga, za koji kažete da nije fer. Ni Đinđiću štošta nije bilo fer, pa se nije žalio, već se borio i pobedio! Ali to je bio on, a ovo ste vi i to danas. Da nam još dugo potrajete baš takvi! Ako ovo čitate po povratku s plaže i jahte, želim vam ugodno veče na moru! - navodi se u njenom saopštenju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.