OBRAĆANJE VUČIĆA NAKON SEDNICE SNS: Dok dišem i hodam boriću se protiv onih koji pljačkaju Srbiju (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Maj.2021, 16:28

OBRAĆANJE VUČIĆA NAKON SEDNICE SNS: Dok dišem i hodam boriću se protiv onih koji pljačkaju Srbiju (FOTO/VIDEO)

Sednica Predsedništva Srpske napredne stranke održana je u 17 časova.

Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić najavio je da će na Predsedništvu partije biti razgovarano o mnogim temama, da će biti reči i o promenama u SNS i svim drugim važnim pitanjima.

Na pitanje o tome >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da li se na sastanku raspravljalo o tome da li će se predsednik Srbije povući sa svoje pozicije, Vučić odgovara.

- Ja sam na to već odgovorio, ja ću učiniti sve da vama sa N1 bude dobro, ali o tome ja ne odlučujem, o tome odlučuje Skupština. Nikada predsedništvo stranke nije donosilo takve odluke. Ali ja razumem ovakvo pitanje, razumem Đilasa, Šolaka i sve tajkune, ja sam mali šraf koji se protivi tajkuna, koji se nije plašio onih koji upravljaju dobrim delom medija u Srbiji, nisam se bojao onih koji su se bogatili preko naroda. Jedan od razloga zašto nisam podneo ostavku je taj što želim da još neko vreme doprinesem borbi protiv takvih kriminalaca i tajkuna koji su ovu zemlju upropastili i nastavljam to da radim. Želim da pokažem Srbiji da je slobodna, da ne može Srbija da se pljačka kao nekad. To mi je najjači motiv - rekao je Vučić.

Vučić dodaje da mu je jasno da su svi zabrinuti njegovim ostankom na ovoj poziciji, ali i da ih razume, i njih i strah njihovih medijskih kuća.

Predsednik se osvrnuo na buduće mere protiv korona virusa u Srbiji.

- Moramo da sačekamo još malo - odgovorio je Vučić kratko.

Na pitanje da li je moguće doći do kompromisa između Prištine i Beograda i kakav ishod mora biti i kakav se očekuje da bi se Vučić skinuo sa vlasti, predsednik odgovara:

- Plašim se da ovi koji najavljuju tužbe za genocid i rat, nije im važno da se dođe do kompromisa, dakle, i oni koji vam kažu da ne mogu da se menjaju granice i kada vam kažu da se sve ovo radi iz humanitarnih namera, znate da ne možete da im verujete. Ja razumem njih, oni su veliki i moćni, a Srbija mala, ali mi moramo da gledamo da Srbiju napredimo što više možemo i da na taj način ostvarimo svoj cilj - rekao je predsednik.

Predsednik se osvrnuo i na pismo Ursule fon der Lajen i na temu da je možda Evropa promenila mišljenje u rešavanju pitanja između Beograda i Prištine.

- Pismo je ogromno ohrabrenje za nas, mi ogromne pare dobijamo iz Evrope i hvala im, ali da li će to njima da promeni mišljenje oko Kosova, neće. Možemo naopačke da se okrenemo i ništa. Evo već devet godina se snalazimo, pa ćemo tako i dalje - rekao je predsednik.

Na pitanje zašto se svi toliko interesuju za ostavku Vučića na mesto predsednika, Vučić komentariše da je to zbog činjenice da oni ne bi postojali da nije Vučića.

- Oni ne znaju o čemu bi pričali da nije mene, ja sam im jedina tema, ja sam uvek i u svakom programu Hitler i najgori - rekao je predsednik.

Predsednik Vučić je prokomentarisao i zahteve Dragana Đilasa i opozicije da Nova S i N1 dobiju nacionalnu frekvenciju.

- Očekivao sam ove biznis interese, to nema veze ni sa Ustavom ni sa zakonom, ni sa čim. On mrtav hladan samo traži da zaradi još malo para, ako nam ne date, mi ćemo u demonstracije. Evo baš sam se uplašio, milion demonstracija sam prošao, urlali ste, skupljali ste se, ali vi ne znate da ste jednom samo uspeli da dođete na vlast urlanjem, više ne možete. Ja sam mislio da oni nekad imaju ozbiljne zahteve, ali ne, to je samo tajkunski posao za još para, ekonomski interes i uvek im se sve svodi na to. To je cela priča. A o profesionalizmu nećemo ni da pričamo - rekao je Vučić i dodaje:

- Na našim konferencijama ima svih i raznih pitanja, a kod njih nema, ako nisu najbolji i najlepši onda nema pitanja. Mi ne moramo da govorimo ništa o njihovim zahtevima, oni sami govore o sebi, i to dovoljno - rekao je predsednik.

Predsednik se osvrnuo još jednom na pitanje o podnošenju tužbe protiv genocida rekavši da garantuje svim građanima da će Srbija izaći kao pobednik!

Predsednik je dodao da se nada da će na sutrašnjoj konferenciji Kriznog štaba doneti relaksirajuće mere i to od petka, kako bi Srbija mogla da se što pre vrati normalnom životu i radu.

Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je nakon sednice da će biti mnogo važnih sastanaka u narednom periodu.

On je rekao da je zakazana sednica Glavnog odbora stranke gde će se razmatrati o stranačkim promenama.

- Biće formirana radna grupa koja će krenuti u razgovore sa Aleksandrom Šapićem oko ujedinjenja u jednu stranku - rekao je Vučić.

On je kazao da u narednih mesec dana može da se dođe do ujedinjenja u jednu političku opciju.

- To je za nas važno, prilazimo tome punog srca, širimo front snaga koje su raspoložene za velike i ozbiljen temelje u našem društvu, koje mogu da pomognu za budućnost Srbije i izgradnju bolnica i politiku oko vakcina i novih puteva, pruga, škola... - dodao je Vučić.

Kako je predsednik Vučić i najavio u Novom jutru, večeras će na Predsedništvu partije biti razgovora o mnogim temama, da će biti reči i o promenama u SNS i svim drugim važnim pitanjima.

- Razgovaraćemo, naravno, o političkoj situaciji. O odgovornosti SNS, planovima, programima - najavio je predsednik.

Sednica Predsedništva Srpske napredne stranke započela je tačno u 17 časova, kako je i rečeno.

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije i SNS-a stigao je na sednicu SNS-a u sedište stranke na Novom Beogradu.

Pored predsednika, na sastanak je stigla i premijerka Srbije Ana Brnabić.

Među prvima koji su pristigli bili je Irena Vujović, ministarka ekologije i Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede.

Pored Vujović i Nedimovića, na sastanak SNS stigao je i Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, predsednik Pokreta za Krajinu Boško Ničić, Marija Obradović, ministarka državne uprave i lokalne samouprave.

Pristigli su i Aleksandar Martinović, Goran Knežević, Zlatibor Lončar, Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, ministar finansija Siniša Mali, Biljana Popović Ivković, Jadranka Joksimović, Maja Gojković.

- Razgovaraćemo, naravno, o političkoj situaciji. O odgovornosti SNS, planovima, programima - najavio je on.

Očekuje se da Predsedništvo zakaže sednicu Glavnog odbora stranke na kojoj će članovi glasati o velikim promenama u stranačkoj strukturi.

- Promene će biti velike. Moraćemo mnogo da razgovaramo. Šta meni govori to što danas većina funkcionera SNS ima svog PR-a, da ih metarorički rečeno fotošopira? Govori mi da se bave sobom, slikom koju oni ostavljaju u javnosti, a da ih je za stranku baš briga - kaže predsednik SNS Aleksandar Vučić.

Nakon prethodnih nekoliko meseci, jasnije je nego ikada da naprednjake očekuje "generalka". Neće biti pošteđeni ni neki od najviših funkcionera, a prema nekim glasinama biće promenjeno nekoliko desetina funkcionera.

- Gledaće se svačiji učinak pojedinačno, ali i šta je svako od članova uradio za državu i stranku - otkrili su ranije danas nezvanično iz vrha SNS.

Mnogi su, po rečima Vučića, ispunili očekivanja, ali ima i onih koji su razočarali.

- Ako mislite da imate 30, 40, 50 odsto glasova, a da nemate potpuno različite ljude, od Vlade Đukanovića do Zorane Mihajlović, to je nemoguće. Svakom je jasno ko je od njih dvoje popularniji u stranci, ali to ne znači da nisam razumeo značaj i ulogu Zorane Mihajlović i zašto nam je ona važna. Na svakom stranačkom forumu gde ima 2.000 ljudi, Vlada Đukanović će dobiti najveći aplauz - rekao je Vučić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.