Mediji: Vanredni izbori mogući u septembru, Vučić kandidat za premijera

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Feb.2023, 18:28

Mediji: Vanredni izbori mogući u septembru, Vučić kandidat za premijera

Vanredni izbori u Srbiji mogli bi da budu održani već u septembru, saznaje "Blic" nezvanično u vrhu Srpske napredne stranke. Rukovodstvo  održalo je danas sastanak kome je prisustvovao i predsednik Aleksandar Vučić, rečeno je Tanjugu u toj stranci.

Dačić: SPS podržava politiku Vučića u vezi sa Kosovom i Metohijom

Istovremeno, Ivica Dačić poručuje da Socijalistička partija Srbije ostaje čvrsto uz predsednika Srbije Aleksandra Vučića i da podržava njegovu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << politiku u vezi sa Kosovom i Metohijom.

Dačić je rekao za Tanjug da je to njihova zajednička politika već 11 godina.

Kako navode pojedini mediji, na sastanku se razgovaralo o nedavnoj sednici parlamenta posvećenoj Kosovu i Metohiji.

"Novosti" navode da je Vučić rekao da je SNS u Skupštini bio usamljen u odbrani državnih interesa i da je uz sebe imao narod.

"Novosti" navode, pozivajući se na izvore iz SNS, da je Vučić rekao da je veoma razočaran ponašanjem socijalista, kao i da je bolje da odu u opoziciju, nego da im partijski i privatni interesi vode državu.

"Spreman sam da idem na izbore kao kandidat za premijera, ali neću popustiti pod ucenama - ni zapada, ni SPS-a, ni lažnih desničara", rekao je Vučić, kako prenosi list.

Glišić poručio SPS-u: Naprednjaci spremni da idu u opoziciju

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić poručio je danas Socijalističkoj partiji Srbije da je njegovoj stranci dosta njihovog flertova sa opozicijom i "sedenja na dve stolice", kao i da su naprednjaci spremni da idu u opoziciju, ali neće da budu deo političkog mešetarenja.

"Pošto Socijalistička partija Srbije nastavlja svoju praksu svakodnevnog flertovanja i udvaranja opoziciji, obaveštavam ih da je SNS spremna danas da ide u opoziciju, ali da bude deo političkog mešetarenje neće nikada. Naša politika je ljubav i rad za Srbiju i naš narod, a ne fotelja po svaku cenu", navodi Glišić u saopštenju.

On podseća da nije Vučić potpisao Briselski sporazum, ali, kako tvrdi, jeste najzaslužniji za povlačenje priznanja Kosova, što su, smatra, socijalisti sebi pripisivali kao zaslugu pripisivali sve vreme.

"Ako se rukovodite narodnom izrekom da umiljato jagnje dve ovce sisa, niti ste vi jagnje, a još manje smo mi ovca, Dosta je bilo vašeg sedenja na dve stolice", poručio je Glišić.

Ružić: Nisu utemeljene kritike da SPS flertuje sa opozicijom

Ministar prosvete i funkcioner Socijalističke partije Srbije Branko Ružić rekao je danas za Radio-televiziju Vojvodine da ne vidi utemeljenje u kritikama da SPS flertuje sa opozicijom, koje su na račun njegove partije izneli Vučić i Glišić, i ocenio da je SPS uvek vodila državotvornu politiku.

"Mogu da potvrdim našu državotvornu orjentaciju uveren sam da će predsednici SNS-a i SPS-a Aleksandar Vučić i Ivica Dačić razgovarati o svemu. Ne vidim utemeljenje ovih kritika, smatram da je Aleksandar Vučić odneo pobedu za državu u parlamentu Srbije. SPS postoji 33 godine, a da flertujemo sa opozicijom, ne bi naš zajednički kandidat na predsedničkim izborima osvojio tako dominantnu pobedu", rekao je Ružić u emisiji "Pravi ugao".

Za stavove SPS-a o sankcijama Rusiji ili Kosovu i Metohiji, Ružić smatra da nisu populizam, već državna politika i, kako je dodao, "ne vidi da ti stavovi ne korespondiraju sa stavom države.

Ružić je dodao da "ovo kompleksno vreme" i da Vučić ima najkorektnijeg i najiskrenijeg saveznika u Dačiću, sa kojim je zajedno radio i na potpisivanju Briselskog sporazuma i na otpriznavanju nezavisnosti Kosova.

Odbacio je tvrdnje da SPS ucenjuje naprednjake i Vučića i istakao da su svi poslanici SPS-a i Jedinstvene Srbije u skupštini glasali za Izveštaj o pregovorima Beograda i Prištine.

"Ne treba podizati tenzije, država je u teškom trenutku i najlekovitije je da predsednici SNS-a i SPS-a razgovaraju na ovu temu, jer mislim da ovo šteti Srbiji", ponovio je Ružić.

On je dodao da su izbori jedan od načina da se proveri podrška državnoj politici.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.