Nova Srbija pregovara sa naprednjacima o koaliciji

Izvor: RTS, 10.Feb.2016, 01:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova Srbija pregovara sa naprednjacima o koaliciji

Lider Nove Srbije Velimir Ilić rekao je u Čačku da je ta stranka u pregovorima sa Srpskom naprednom strankom oko zajedničkog nastupa na predstojećim republičkim izborima i da će pregovori narednih dana biti završeni.
Ilić je rekao da će pregovori na nivou cele koalicije završiti ovih dana i da misli da će već iduće >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nedelje biti sve definisano.
"Načelno je dogovoreno, ali treba neke stvari još da se definišu. Bilo je nekih razgovora, ali ovih poslednjih dana nije, jer je premijer Aleksandar Vučić bio zauzet i nije imao vremena za te razgovore", rekao je Ilić novinarima nakon tribine Nove Srbije.
Lider NS-a je rekao da će ta stranka na lokalne izbore u Čačku izaći sama, kao i na prošlim lokalnim izborima, i da postoji mogućnost da ponovo bude kandidat za gradonačelnika Čačka.
"Što se tiče toga da li ću biti ja gradonačelnik, pa muka mi je da gledam kako mrcvare ovaj grad, kako se svađaju odbornici, kako se razjedinjuju. Ružno je kako ne mogu ni oko čega da se dogovore", rekao je Ilić.
Kako je rekao, smetaju mu "prozivke" opozicione stranke Dveri na račun njegove porodice i tvrdnje da Čačkom vladaju Ilići.
Lider NS-a je ocenio da je to nekorektno jer na izborima nisu pobedili Ilići nego Nova Srbija.
"Neki samo plaču kako mi vladamo 20 godina. Pa, pobedite nas, pa ćemo da vam čestitamo, kako možemo to da vam poklonimo vlast, nije to kutija šibica", rekao je Ilić.
Nova Srbija je održala predizbornu tribinu u Velikoj sali Doma kulture u Čačku, u kome su na vlasti od 1996. godine. Gradonačelnik Čačka je Vojislav Ilić, rođeni brat Velimira ilića.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VELJA ILIĆ : Vučić je dobar premijer, treba ga podržati

Izvor: Kurir, 10.Feb.2016

ČAČAK - Lider Nove Srbije (NS) i ministar za vanredne situacije u Vladi Srbije Velimir Ilić ocenio je sinoć u Čačku da je Aleksandar Vučić (SNS) "dobar premijer i da ga treba podržati"..."Vučić je dobar premijer, radi, trči, bori se i treba ga podržati, ali ne treba da misle drugi ako su...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.