Niški SNS nakon kamenovanja lokala: Biće večeras policije, ali neće niko iz stranke braniti prostorije

Izvor: JužneVesti.com, 09.Jul.2020, 12:41

Niški SNS nakon kamenovanja lokala: Biće večeras policije, ali neće niko iz stranke braniti prostorije

Slomljena stakla i reklama sa likom Aleksandra Vučića, kao i ostaci paradajza i jaja kojima su na sinoćnjem protestu gađane prostorije Srpske napredne stranke u Nišu i danas se mogu videti kod lokala u Vojvode Mišića. Društvenim mrežama kruže pozivi na novo okupljanje, pa poverenik SNS Zvezdan Milovanović kaže da će večeras tu biti policijske zaštite, ali da članovi neće izlaziti da sami brane prostorije.

Demonstranti gađali staklo kamenjem i namirnicama; >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << foto: JV/M.J.

Demonstracije podstaknute novim talasom virusa korona, kome je prethodilo održavanje izbora, utakmice sa hiljadama ljudi u publici i gotovo potpunom ukidanju mera, a sada njihovom vraćanju, 7. jula su održane u Beogradu, a dan kasnije proširile su se i na ostale veće gradove u Srbiji.

Na onim u Nišu nisu viđene nemile scene tuča kao u glavnom gradu i Novom Sadu, ali su pojedinci iz povorke koja je išla do Skupštine, Gradske kuće i Policijske uprave, posebno agresivni bili pred prostorijama vladajuće partije.

I dok je deo protestanata hteo da krene dalje, neki građani gađali prozore i reklame sa fotografijama predsednika Srbije Aleksandra Vučića jajima i paradajzom, pojedini su bacali petarde, dimne bombe i gađali stakla kamenjem. U SNS kažu da njihovi članovi neće braniti prostorije; foto: JV/M.J.

Bacana i jaja; foto: JV/M.J.Dan kasnije, namirnice i dalje stoje na simsu prozora, trotoaru, zidovima i reklamama, a sem prozora za prednje strane, polomljeni su i oni sa bočne, kao i svetleća reklama.

U niškom SNS su za 13 sati zakazali konferenciju za novinare, a za večeras najavjuju policijsku zaštitu, pošto sinoć uniformisanih policajaca nije bilo na licu mesta. Radnici usnimljeni kako u toku noći peru sliku predsednika; foto: JV/M.J.

Normalno da će policijska zaštita biti, po službenoj dužnosti, a neće sigurno niko iz stranke da brani prostorije, nećemo ulaziti u sukob. Ako neko smatra da rušenjem postigne nešto - neka proba - poručuje Milovanović.

Više o protestu u Nišu možete pročitati ovde ili pogledati u snimcima na Fejsbuk stranici Južnih vesti.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Milovanović: Reč je o organizovanom vandalizmu, čekamo reakcije policije VIDEO

Izvor: B92, 09.Jul.2020

Niš -- Poverenik Srpske napredne stranke za Niš Zvedzdan Milovanović ocenio je da je lomljenje stakla na kancelariji SNS u tom gradu vandalizam i huliganstvo..."To nisu bile Nišlije ili bar kolovođe cele priče nisu Nišlije, to vam garantujem. Poznajem ovaj grad, ovde sam se rodio, ovde živim...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.