Naprednjaci zauzeli autobuse - ukinuti redovni polasci na jugu

Izvor: JužneVesti.com, 19.Apr.2019, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naprednjaci "zauzeli" autobuse - ukinuti redovni polasci na jugu

Redovni polasci na autobuskim linijama Niš ekspresa od Niša do Kladova, Vrnjačke Banje, Kruševca, Šapca, Beograda i drugih gradova ukinuti su na jedan dan, i to baš dan kada se u prestonici organizuje miting Srpske napredne stranke “Budućnost Srbije”. Ista je situcija i u Vranju gde su otkazani međugradski polasci, a bez autobuskog prevoza su ostali i đaci iz Babušnice i Dimitrovgrada.

Građane koji su ovog jutra planirali da sa niške autobuske >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << stanice krenu put Vrnjačke Banje i to u 10:30 dočekala je neprijatna vest - polazak je ukinut. Isto se dogodilo i onima koji su računali na polaske u 9 i 11 sati ka Kladovu.

Na pitanje zašto tih polazaka nema, ljutitim i nezadovoljnim građanima operateri izbegavaju da odgovore, mada je jedan od njih bio iskren - razlog je miting SNS u Beogradu.

Pozvala sam da vidim zašto nema polaska za Vrnjačku Banju koji ide svakog petka i to vreme, a operaterka mi je rekla da je ukinut. Kaže, samo danas. Na kraju mi je rekla da je mnogo polazaka iz Niša ukinuto zbog mitinga - kaže jedna građanka.

Na punktovima sa kojih u Nišu kreću naprednjaci na miting u Beogradu veliki broj autobusa "Niš-ekspresa"; foto: V. M.Objašnjava da su njenoj ćerki koja je kupila kartu za taj polazak vratili novac i uputili je da krene polaskom drugog prevoznika koji je sat i po kasnije.

Da je na većini linija ukinuto po nekoliko polazaka potvrđuje i jedan vozač Niš-ekspresa, pa je tako ka Vranju umesto 10 dnevno, danas 8 polazaka, ali ka nekim gradovima nema nijednog. Tako danas ne saobraćaju linije ka Kraljevu, Kruševcu i Šapcu.

I ka Beogradu su danas ukinuta 4 redovna polaska, a zbog toga što nije bilo onog u 9:20, stvorila se velika gužva u autobusu koji je krenuo u 10:50.

Ljudi stoje u autobusu, svi su besni jer je ispalo da su prodali duple karte - kaže jedan Nišlija.

Manjkaju autobusi i na gradskim linijama, gde Niš ekspres pokriva dve trećine grada, a prema rečima jednog vozača iz saobraćaja je “povučeno” oko 20 autobusa koji su iz paketa linija 1.

Nije bilo polazaka jutros na liniji Duvanište - Železnička stanica i svi znamo da je to zbog toga što nema autobusa jer voze ljude na miting u Beograd. Čekao sam na prvoj stanici iz Duvaništa i tačno znam da su jedan polazak propustili - tvrdi jedan Nišlija.

I dok građani kažu da je redukovan red vožnje, portparol Direkcije za javni prevoz Nenad Stanković tvrdi da nema problema. On napominje da gradski prevoz funkcioniše normalno i da je na Niš ekspresu da reši nedostatak autobusa.

Inače, funkcioneri, članovi i simpatizeri Srpske napredne stranke, među njima odbornici, većnici, direktori javnih preduzeća i službenici, okupljaju se na više punktova u Nišu i autobusima kreću ka Beogradu.

Navodno će put glavnog grada iz Niša krenuti između 110 i 140 Niš-ekspres autobusa. Cena za tu uslugu je, kažu anonimni izvori, 4 miliona dinara. Međutim, u Niš-ekspresu ne odgovaraju na novinarska pitanja vezana za usluge koje pružaju vladajućoj partiji.

Vranjanci koji koriste autobuski prevoz za odlazak na posao ili u školu, jutros su bili neprijatno iznenađeni kada im je na autobuskim stanicama saopšteno da su gotovo sve međugradske linije otkazane zbog mitinga.

I sami dispičari su se našli u neprijatnoj situaciji, jer otkazivanja polazaka autobusa Kavim Jedinstva nije ranije najavljeno.

Seoskih polazaka nema, sve je otkazano pre podne. Popodne idu đački autobusi, a međugradskih polazaka do 13 sati nema, tek posle 15 ili 16 sati - kaže jedan od dispečara na autobuskoj stanici.

On se ograđuje od tačnosti podataka oko popodnevnih polazaka, jer zvaničnih informacija nema.

Đaci iz Dimitrovgrada i Babušnice koji svakodnevno putuju za Pirot ostali su jutros bez par polazaka jer, kako su im juče saopštili dispečari, neće sve linije funkcionisati.
Pogledaj vesti o: Miting srpske napredne stranke,   Vranje,   Kruševac

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.