Naprednjaci više ne postoje  SNS opet sama na vlasti

Izvor: B92, 24.Sep.2018, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Naprednjaci" više ne postoje " SNS opet sama na vlasti

Podela vlasti i politička previranja u Merošini se nastavljaju, a novina je da je od prošle nedelje Srpska napredna stranka jedina na vlasti u ovoj opštini.

Kako pišu Južne vesti, nakon nekoliko meseci rukovođenja Bojan Nešić, čija se odbornička grupa "Naprednjaci" opet vratila u SNS, podneo je ostavku na mesto predsednika opštine Merošina i sada je zamenik, a u fotelju prvog čoveka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ove opštine opet je seo Saša Jovanović iz SNS.

Na sednici koja je održana 19. septembra, kako kaže Bojan Nešić, on je podneo ostavku na mesto predsednika opštine iz zdravstvenih razloga, ali nije ostao bez funkcije.

“Sada sam na mestu zamenika predsednika opštine. Predsednik opštine je sada Saša Jovanović koji je prethodno bio smenjen i on je u Srpskoj naprednoj stranci. I ja sam u SNS, tako da je na vlasti u Merošini samo SNS“, priča Nešić.

SNS je sada jedina na vlasti u Merošini zahvaljujući spajanju Nešićevih "Naprednjaka" i Srpske napredne stranke, jer se deo odbornika koji je pred prethodne lokalne izbore izašao iz stranke i bio u opoziciji, prošle nedelje "vratio među svoje".

Rokade je bilo i na mestu predsednika Skupštine, naveo je Nešić, te na tom mestu više nije Sanja Stajić, koja je postala zamenica, a na njenom mestu je Nebojša Stošić (SNS).

Stajićeva kaže da je "oduvek bila i da je i dalje član SNS", iako je iz nje navodno isključena pre nekoliko meseci. To što je SNS sada jedina na vlasti u Merošini objašnjava time što donedavno nisu svi odbornici ove stranke bili jedinstveni, pa je nekoliko njih bilo u opoziciji, ali tvrdi da su sada "svi jedinstveni".

Inače, za ove promene glasalo je 24 od 37 odbornika merošinske Skupštine, od kojih je 22 iz SNS, kako kaže Nešić, dok su svi ostali u opoziciji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.