NS: Kod nas kola lete; SNS: Vučić nije najavio proizvodnju

Izvor: B92, 19.Sep.2018, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NS: Kod nas kola lete; SNS: Vučić nije najavio proizvodnju

Potpredsednik GO SNS Milenko Jovanov izjavio je da je potpuno netačna tvrdnja Narodne stranke da je Vučić najavio da će Srbija proizvoditi leteće automobile.

"Istina je da je predsednik Vučić posetu Kini iskoristio i da zamoli naše kineske prijatelje da pomognu Srbiji i da nešto od najsavremenijih, modernih i inovativnih tehnologija dođe u našu zemlju i podigne srpsku privredu", naveo je Jovanov >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u pisanoj izjavi.

Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović izjavio jeda najava Vučića o proizvodnji letećih automobila u Srbiji izaziva "ozbiljnu zabrinutost u pogledu njegovog kapaciteta da obavlja najvišu državnu funkciju".

Jovanov je, međutim, ocenio da je upravo zahvaljujući Vučiću, Srbija sa Kinom izgradila "čelično prijateljstvo" koje je rezultiralo ogromnim investicijama u Železaru Smederevo, RTB Bor, Šandong Linglong u Zrenjaninu, kao i izgradnju Pupinovog mosta i puteva.

"A zahvaljujući Jeremiću i njegovom Savezu za pljačku Srbija je mogla da vidi samo kako na delu izgleda međunarodna korupcija i kriminal i ponižavanje naše države na svakom mestu, dok se on bahatio u skupocenim hotelima i vozio privatnim avionima, trošeći milione narodnih para", naveo je Jovanov.

Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović izjavio je danas da najava predsednika Srbije Aleksandra Vučića o proizvodnji letećih automobila u Srbiji izaziva "ozbiljnu zabrinutost u pogledu njegovog kapaciteta da obavlja najvišu državnu funkciju".

"U Srbiji, nažalost, automobili već lete u vazduh zbog obračuna kriminalnih klanova koji je buknuo pod vlašću SNS-a. Nisam siguran da je predsednik na to mislio i da je spreman da tim povodom nešto uradi", rekao je Jovanović televiziji Naša.

On je upitao predsednika Srbije i gradonačelnika Beograda Zorana Radojičić da li najava o proizvodnji letećih automobila u Srbiji znači "odustajanje od projekta metroa ili nameravaju da kombinuju ta dva vida saobraćaja". "Pozivam državne organe da prestanu sa besmislenim spinovanjem, jer od toga narod nema ništa niti će ikom u Srbiji biti bolje, osim takvim ljudima na vlasti", rekao je Jovanović.

Potpredsednik Narodne stranke je dodao da se ta partija zalaže za prethodnu medicinsku evaluaciju svih kandidata za javne funkcije u Srbiji.

Da podsetimo, u razgovorima delegacije sa predsednikom Aleksandrom Vučićem u Pekingu otvoren je čitav niz novih tema i predloženo mnogo projekata na kojima bi Kina i Srbija mogle zajedno da rade.

Vučić je novinarima potvrdio da se ti razgovori, odnosno predlozi, kreću od izvoza industrijskih ostataka u preradi svinjskog mesa, do saradnje na proizvodnji "letećih automobila".

"Ima puno ideja o kojima razgovaramo sa Kinom. Od sitnih stvari, kako, na primer, da u narednih šest meseci rešimo pitanje izvoza svinjskih nogu, papaka i svega onoga što se kod nas baca ili ne koristi u dovoljnoj meri. Pa do toga da razmišljamo da im kažemo 'dajte da vidimo šta ćemo sa tim litijumom i jadaritom u Zapadnoj Srbiji", rekao je Vučić i nastavio:

"Da vas zamolimo za fabriku električnih autobusa i električnih automobila, do toga da znamo da radite prototip letećih automobila, hajde da probamo da nešto od toga napravimo u Srbiji", preneo je Vučić posle susreta sa kineskim liderom Si Đinpingom, a uoči nastavka posete Kini, susreta sa premijerom Li Kećijangom i učešća na sastanku "Novih pobednika", u okviru Svetskog ekonomskog foruma, "letnjeg Davosa" u Tjenđinu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.