Mnogi socijalisti bi preleteli u SNS?

Izvor: B92, 12.Avg.2020, 10:26

Mnogi socijalisti bi "preleteli" u SNS?

Odlazak socijalista u opoziciju bi značio gubitak privilegija, pa bi verovatno značajan broj funkcionera SPS bio spreman da "preleti" u SNS, pišu mediji.

U slučaju da predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić odluči da formira novu vladu bez socijalista, to će ne samo umnogome oslabiti SPS, već će i dovesti u pitanje ostanak Ivice Dačića na čelu partije, kažu pojedini >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izvori Danasa s političke scene Srbije.

Njihovi sagovornici preciziraju da su "gotovo svi visoki funkcioneri socijalista na važnim funkcijama na lokalnom, pokrajinskom i državnom nivou“.

"SPS je primer klijentelističke stranke, ali, ukoliko bi socijalisti bili spremni da promene kurs, žrtvuju svoje privilegije i posvete se pravom opozicionom radu u parlamentu, mogli bi da uzmu deo birača naprednjacima na narednim predsedničkim izborima jer se radi o sličnom glasačkom telu“, objašnjavju izvori Danasa.

Konstatuju da bi ponovni ulazak socijalista u vladajuću koaliciju "ipak dobro došao" Vučiću.

Kako objašnjavaju, lider SNS se "uveliko" sprema za učešće na predsedničkim izborima koji će biti održani 2022. ili krajem naredne godine, "pa mu je potrebna što šira podrška“, piše "Danas".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.