Mirović: Pajtić u panici zbog Razvojne banke!  Pajtić: Naprednjaci hoće reku krvi u Vojvodini!

Izvor: Kurir, 09.Mar.2013, 07:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirović: Pajtić u panici zbog Razvojne banke! Pajtić: Naprednjaci hoće reku krvi u Vojvodini!

Predsednik Vlade Vojvodine kritikovao zahtev SNS za raspisivanje izbora u pokrajini, potpredsednik naprednjaka tvrdi da se Pajtić uplašio

BEOGRAD - Fajt!

Potpredsednik SNS Igor Mirović rekao je da je predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić „u nekoj vrsti panike“ zbog toga što je izgubio legitimitet i ponovio da je potrebno raspisati vanredne pokrajinske izbore.

- U zahtevima stoje razlozi koji su nas naveli da podnesemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << taj zahtev, a Pajtić od davanja odgovora na te zahteve očigledno beži. Prvi naš zahtev tiče se nedostatka ustavnog okvira u vreme majskih izbora, a ustavni okvir je odlukom Ustavnog suda osporen i mi smo imali izbore pod neustavnim okvirima - naveo je Mirović.

On je rekao i da je Pajtić i tokom izbora znao da je Razvojna banka Vojvodine, kojom „upravljaju njegovi saradnici, pred kolapsom“, a ipak je odobrio i saglasio se da DS iz te banke preuzme kredit za finansiranje izbora.

- Na to takođe nema odgovor - rekao je Mirović.

Pajtić, koji je i zamenik predsednika DS, rekao je ranije za RTV Vojvodine da SNS zahtevom za raspisivanje vanrednih pokrajinskih izbora želi da kapitalizuje svoj politički rejting i ocenio da je to jedini razlog zašto žele te izbore.

- Imamo želju stranke koja u ovom trenutku ima najveći broj ministara da kapitalizuje trenutni politički rejting, i to je jedini razlog zašto žele da izađu na izbore - rekao je Pajtić. Dodao je da se tom inicijativom samo gubi vreme, jer ona nema nikakvu osnovu.

- Zašto bismo ispunjavali želje onih koji u ovom trenutku, kako se kolokvijalno kaže u Vojvodini, žele novu „jogurt revoluciju“. Nećemo da pristanemo na novu „jogurt revoluciju“ - rekao je Pajtić, navodeći da se 1988. godine „jogurt prolivao ulicama Novog Sada, a posle toga su tekle reke krvi“.

Mirović: Pajtićevi kupovali glasove

Mirović je rekao i da Pajtić nije odgovorio ni na tvrdnje SNS da je robom iz pokrajinskih robnih rezervi od marta do maja 2012. godine, tokom predizborne kampanje, na neki način finansirao kampanju i nudio robu građanima u zamenu za glas.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.