Mirović: Ordinarne laži Borislava Novakovića, Andrej Vučić nikada nije uticao na donošenje bilo koje odluke Pokrajinske vlade

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Sep.2019, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirović: Ordinarne laži Borislava Novakovića, Andrej Vučić nikada nije uticao na donošenje bilo koje odluke Pokrajinske vlade

Povodom tvrdnji člana Predsedništva Narodne stranke Borislava Novakovića o tome da Andrej Vučić upravlja Vojvodinom i Pokrajinskom vladom predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je da se radi o ordinarnoj laži i izmišljotini koja je u funkciji propagande i širenja neistina i obmana, kojima su izloženi predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić i članovi njegove porodice. Pred Trećim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << osnovnim sudom u Beogradu danas je održano suđenje po tužbi koju je Andrej Vučić podneo protiv Novakovića zbog pomenutih tvrdnji. 

"Pokrajinskom vladom AP Vojvodine i poslovima koji su u njenoj nadležnosti upravlja sama Vlada, odnosno njeni članovi. Gospodin Andrej Vučić nikada nije uticao na donošenje bilo koje odluke u nadležnosti Pokrajinske vlade, niti je prisustvovao bilo kom događaju u njenoj organizaciji", kaže se u izjavi Mirovića, dostavljenoj medijima.

Tvrdnje Borislava Novakovića, kaže Miroović, plod su retroaktivnog pogleda u ogledalo kada su u ime Demokratske stranke poslovima Pokrajinske vlade upravljali oni koji nisu bili njeni članovi - Boris Tadić preko ljudi iz svog Kabineta i Dušan Elezović, a Bojan Pajtić bio marioneta kojom su upravljali kao u lutkarskom pozorištu.

Mirović osuđuje ovakvu vrstu političkog delovanja "čija je suština obmana i prevara, a uzroci se nalaze u nesposobnosti opozicionih političkih stranaka da jasnom politikom i rezultatima privuku poverenje građana".

Počelo suđenje Novakoviću po tužbi Andreja Vučića, Novaković ostaje pri svojim tvrdnjama

Pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu danas je održano suđenje po tužbi koju je Andrej Vučić podneo protiv člana Predsedništva Narodne stranke Borislava Novakovića, zbog njegove izjave da je brat predsednika Srbije "bez ikakvih formalnih ovlašćenja na vrhu neformalnog sistema odlučivanja u Vojvodini".

"Na suđenju sam ostao pri svojim tvrdnjama da je stvoren neformalni sistem odlučivanja i da, iako nema nikakva formalna ovlašćenja ni u Novom Sadu ni u Vojvodini, Andrej Vučić donosi sve suštinske odluke", rekao je Novaković posle suđenja.

On je istakao da u Novom Sadu i Vojvodini ne postoji nijedan važan, ili manje važan politički proces koji je mimo kontrole Andreja Vučića.

"U Vojvodini predstavnici vlasti, gradonačelnici i predsednici opština ni o čemu ne odlučuju, već sve odluke donose koordinatori SNS, koji podnose izveštaje, pitaju za odluke i dobijaju saglasnost o tome šta da rade direktno od Andreja Vučića", rekao je Novaković.

Novaković je kao primer za svoje tvrdnje pokazao fotografiju, koju je na svom Tviter nalogu objavio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, kada je u svojstvu gradonačelnika, a ne partijskog funkcionera SNS, posetio novosadsko prigradsko mesto Budisava, i na kojoj se neposredno iza njega vidi Andrej Vučić.

"Dakle, Andrej Vučić je bio u zvaničnoj delegaciji gradonačelnika Novog Sada i ja pitam šta on radi u toj delegaciji. Prirodno je da gradonačelnik bude okružen članovima Gradskog veća i javnih preduzeća, ali nije prirodno da u njegovoj neposrednoj blizini stoji Andrej Vučić", rekao je Novaković.

Advokat Vladimir Gajić, koji zastupa Novakovića, rekao je da je Vučić na suđenju ostao pri tvrdnji da ne utiče na politiku i vlast u Vojvodini i Srbiji, dok je Novaković izneo sasvim drugačije ocene o Vučićevom uticaju.

"Andrej Vučić je na naše pitanje odgovorio da nikada ne prisustvuje službenim događajima koje organizuje izvršna vlast u Vojvodini, ali smo ga demantovali i pokazali fotografije na kojima on sa Vučevićem otvara novi sistem kanalizacije", rekao je Gajić.

Gajić je naveo da će suđenje biti nastavljeno u decembru, a kao svedoci su pozvani Siniša Mali, Vučević i predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović.

"To pokazuje koliko Andrej Vučić navodno nema nikakav uticaj, a može da pozove ovako efektne svedoke da svedoče u njegovu korist", rekao je Gajić.

SNS: "Bori Soluncu bi bilo bolje da objasni građanima Novog Sada brojne afere – od Razvojne banke Vojvodine do izgradnje Bulevara Evrope"

Oglašavajući se povodom današnjeg suđenja, Gradski odbor SNS Novog Sada kaže da je "u čitavom slučaju koji obiluje gomilom izrečenih laži od strane nekadašnjeg funkcionera Demokratske stranke i prvog čoveka Novog Sada, jedino pozitivno to što se Novaković odazvao pozivu Suda i prisustvovao suđenju".

"Ipak, poznajući natprirodne moći ovog diplomiranog marksiste, Srpska napredna stranka predlaže da mu se u decembru, za kada je zakazano novo ročište, obezbedi video link iz Soluna, jer nije isključeno da u tom trenutku bude na svojoj omiljenoj destinaciji sa koje je svojevremeno glasao u Skupštini Srbije. Navike su čudo, a odvikavanje od njih je dug proces, posebno kada su u pitanju oni koji su navikli na bahato ponašanje i korišćenje novca poreskih obveznika kao lični i stranački bankomat.

Umesto što bez dokaza optužuje Andreja Vučića, Bori Soluncu bi bilo bolje da objasni građanima Novog Sada brojne afere koje su se dešavale tokom vladavine Demokratske stranke – od Razvojne banke Vojvodine do izgradnje Bulevara Evrope. Prelazak u Narodnu stranku, gde su ga raširenih ruku dočekali uglavnom bivši partijski saborci, ne abolira ga odgovornosti. Ni njega, ni bilo kojeg funkcionera bivše gradske vlasti", kaže se u saopštenju SNS-a Novog Sada.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mirović: Tvrdnje Borislava Novakovića plod su retroaktivnog pogleda u ogledalo

Izvor: Danas, 04.Sep.2019

Povodom tvrdnji člana Predsedništva Narodne stranke Borislava Novakovića o tome da Andrej Vučić upravlja Vojvodinom i Pokrajinskom vladom predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je da se radi o ordinarnoj laži i izmišljotini koja je u funkciji propagande i širenja neistina i obmana,...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.