Oprečne informacije iz Žitorađe: Ko je dobio batine u kancelariji predsednika opštine?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Mar.2019, 22:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oprečne informacije iz Žitorađe: Ko je dobio batine u kancelariji predsednika opštine?

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović potvrdio je večeras da je predsednik opštine Žitorađa i član SNS Ivan Stanojević dobio batine od tri organizatora protesta "1 od 5 miliona".

"Predsednik opštine dobija batine od tri Đilasova, Jeremićeva i Obradovićeva predstavnika. Oni dolaze u opštinu sa idejom da napadnu predsednika opštine. Prvo ulazi jedan, kada se potukao sa predsednikom opštine i napao ga, onda ulaze još dvojica za njim i oni se uključuju da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tuku tog čoveka", kazao je Stefanović za televiziju Prva.

Upitao je gde su granice takvog ponašanja, optuživši lidere Saveza za Srbiju da namerno pokušavaju da inspirišu nasilje na radnom mestu ljudi.

"Tužilac će procenjavati. Ja kažem činjenice - da trojica dolaze, tuku jednog čoveka i sada od čoveka koji je žrtva pokušavaju da stvore krivca", kazao je Stefanović.

Kada kažete 'tražim aboliciju', vi ste ga osudili

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović potvrdio je večeras da predsednik Aleksandar Vučić razmatra mogućnost aboliranja uhapšenih učesnika protesta u Beogradu koji nisu počinili teža prekršajna i krivična dela.

"Ono što predsednik jeste rekao je da oni koji nisu počinili teža krivična i prekršajna dela mogu biti abolirani i da on razmatra taj potez. Ja verujem da će on taj potez i primeniti", rekao je Stefanović za TV Prva.

Srpska napredna stranka optužila je ranije danas organizatore protesta "Jedan od pet miliona" u Žitorađi da su fizički napali predsednika opštine Ivana Stanojevića i zaposlene u toj instituciji, dok je jedan od organizatora protesta u Žitorađi Milan Blagojević izjavio da je pretučen u kancelariji predsednika opštine.

Predsednik opštine Žitorađa Ivan Stanojević kaže da su ga danas dvojica organizatora protesta "Jedan od pet miliona" iz tog mesta fizički napala u njegovom kabinetu kada ih je primio na razgovor kao što prima i druge građane, te da nije slutio kakve namere zapravo imaju.

Stojanović je za Tanjug ispričao da je deo njegovih svakodnevnih obaveza i prijem građana, te da je po najavi sekretarice primio vođe protesta "Jedan od pet miliona" u Žitorađi.

Organizatori protesta tvrde suprotno: Blagojević brutalno pretučen u kancelariji predsednika

Jedan od organizatora protesta u Žitorađi Milan Blagojević brutalno je pretučen u kancelariji predsednika opštine Žitorađa Ivana Stanojevića, a potom i priveden uz zadržavanje na 48 sati zbog navodnog napada na predsednika opštine, saopštili su večeras organizatori protesta.

Blagojević je sa dvojicom kolega Milošem Janaćkovićem i Miljanom Savićem otišao do zgrade opštine Žitorađa ne bi li proverili šta se dešava sa peticijom koju su organizatori protesta #1od5miliona podneli povodom rušenja lokalnog stadiona.

Na poziv predsednika opštine Stanojevića da uđu u njegovu kancelariju, Milan Blagojević je sa jednim kolegom ušao unutra, nakon čega su za njim ušli i zamenik predsednika opštine Saša Cekić sa još trojicom muškaraca, koji su prvo bacili Blagojevića na pod, a potom ga krvnički šutirali po glavi i telu.

Blagojevića je kolega izvukao iz zgrade Opštine, a ambulanta ga je poslala u hitnu pomoć u Prokuplju.

Po nalogu Javnog tužilaštva, njemu je određen pritvor od 48 sati kao i njegovim kolegama Milošu Janaćkoviću i Miljanu Saviću, navodi se u saopštenju organizatora protesta #PočeloJe.

Oni traže hitnu reakciju nadležnih organa i pozivaju ih na moralno i etičko sagledavanje stvari, jer, kako se ističe u saopštenju, "strah ne sme biti sredstvo kontrole vlasti".

SNS: Prebili predsednika opštine i pretili da će zapaliti zgradu opštine

Srpska napredna stranka osudila je, kako se navodi u saopštenju, "najnovije fizičke napade, divljanje i pretnje organizatora protesta Jedan od pet miliona, koji su danas u Žitorađi napali predsednika opštine Ivana Stanojevića i zaposlene u toj instituciji".

"Nije im bilo dovoljno što su prebili i predsednika opštine i zaposlenog, već su i pretili da će zapaliti zgradu opštine i pobiti sve one koji ne dele njihove fašističke vrednosti", tvrdi se u saopštenju.

SNS poziva nadležne državne organe da hitno reaguju i privedu pravdi napadače.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.